Georete Glasvezelnet - Mechanische verankering Flagstones
Ardex lijmen voor Flagstones

Georete Glasvezelnet

Georete Glasvezelnet

Versterking van de ondergrond

Bekijk alle foto's

Dit speciale glasvezelnet van Geopietra past men toe bij de verwerking van Flagstones op de wand met name ter versterking van de ondergrond. Het glasvezel net kent grote mazen van 1,5 cm bij 1,5 cm. En wordt naast inbedding in de lijm, ook vastgezet met een plug, een schroef en een zogenaamd schoteltje. Met de hoge trekbelasting, is het Georete Glasvezel ideaal voor de mechanische verankering van Flagstones op de wand. Met name bij onstabiele en zwakke ondergronden. Want dan wordt het glasvezelnet in combinatie met de Tassello muurplug met name gebruikt om de draagkracht te verbeteren. Zeker wanneer u twijfelt over de ondergrond is het advies om te allen tijde deze ondergrond voor te bewerken met het Glasvezelnet en de muurpluggen. Het aanbrengen is gerealiseerd in enkele minuten. De juiste lijm voor het aanbrengen van zowel het Glasvezelnet alsook de Flagstones is de Ardex X32.

Het Glasvezelnet vangt krimp en rek op van de ondergrond. Samen met de lijm ontstaat er zo een sterke basis.

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding
Lijm

Prijzen

  • Dikte
  • Verkoop per
  • Gewicht
  • Prijs (excl. BTW)
Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Georete Glasvezelnet

Versterking van de ondergrond

 •  Het gaas kent grove mazen van 15 X 15 mm
 •  Gewapende laag in combinatie met de lijm (Ardex X32)
 •  Zeer hoge trekbelasting
 •  Vangt werking ondergrond op
 •  Erg dun
Beschikbare kleuren
Oranje
Structuur
Grove mazen van 1,5cm bij 1,5cm
Formaat
Per 1m2
Georete Glasvezelnet

Versterking van de ondergrond

Het Georete Glasvezelnet wordt aangebracht met een dubbele laag Ardex X32 lijm van tenminste 3mm dik. Gebruik GeoTassello muurpluggen voor de mechanische verankering, welke geplaatst worden in rasters van 40cm bij 40cm.

Plaatsen Georete Glasvezelnet

Het Georete Glasvzelnet wordt aangebracht in een dubbele laag Ardex X32 lijm en met de Geo Tassello muurpluggen. Hieronder volgt een beknopte beschrijving:

 1. Breng een laag lijm aan van 2-3mm dik.
 2. Plaats het Glasvezelnet aan in de lijm, waar het net steeds 10cm overlap heeft aan de randen.
 3. Breng een tweede laag lijm aan over het net tot deze volledig is bedekt met lijm.
 4. t/m 7. Boor in rasters van 40cm gaten met een 8-9mm boor en plaats de Tassello muurpluggen. Breng ook een laagje lijm aan over de schoteltjes om waterinfiltratie tegen te gaan.

De Flagstones worden vervolgens over de nieuwe gewapende onderlaag verlijmd. Het is wel belangrijk dat de ondergrond ten minste twee dagen droogtijd heeft gehad voordat de Flagstones worden verlijmd.

Werkbeschrijving Georete Glasvezelnet

 

 • De fundering bepaalt de duurzaamheid en het eindresultaat van uw project. Het storten van een ondergrond realiseert u zelf of geeft u uit handen aan een bevloeringsbedrijf. Een bevloeringsbedrijf bevloert bijvoorbeeld 40 m2 in 2,5 uur. De juiste benodigde ondergrond en het afschot schatten zij voor u in. Ter plaatse beoordeelt het bevloeringsbedrijf welke draagkracht noodzakelijk is.
  Lees meer

 • De Flagstone is een specifiek soort Natuursteen. Deze Natuursteen zet men buiten traditioneel in het cement. Dit is het meest voordeligst. Daarnaast gebruikt men voor de wand ARDEX X32 alsook voor de binnenvloeren. Dit geldt ook als er sprake is van een gestorte betonvloer. Volgens de cijfers is slechts 4% van al het zetwerk (natuursteen, tegels e.d.) nog in cement.
  Lees meer

 • Steeds vaker plaatsen we Flagstones op gevels, muren (muurtjes) en wanden. Met deze onregelmatig gevormde breuksteen wordt een visueel en speels effect gecreëerd. Het levert daardoor mooie, natuurlijke natuurstenen wanden op met een minimale dikte!
  Lees meer

 • Flagstones plaats je los of vast in het cement in de tuin (terras). Binnen worden Flagstones meestal verlijmd. Gebruik bij het los plaatsen in de tuin een stevige Flagstone soort. Flagstones los plaatsen, is goedkoper. Het zetwerk is dan makkelijker. Afwatering geschiedt in dit geval op een natuurlijke manier. Kortom: wij zien buiten zowel verwerking op gestabiliseerd zand als in het cement.
  Lees meer

 • Flagstones of Natuursteen voegen is mogelijk als Flagstones binnen of buiten zijn aangebracht op een verharde ondergrond welke feitelijk niet meer beweegt. Als eerste is het belangrijk het Flagstone-project voldoende te laten drogen.
  Lees meer

 • ARDEX GK voegmateriaal is geschikt voor voegwerk. Bijvoorbeeld voor Flagstone toepassingen voor zowel binnen als buiten. ARDEX GK voegmortel is verkrijgbaar in maar liefst 2 kleuren, namelijk grijs en zandbeige. De voeg van ARDEX is gemakkelijk aan te maken. En natuurlijk te gebruiken bij diverse Flagstone toepassingen. Dat wil zeggen niet alleen voor Flagstone-wandbekleding, maar juist ook voor het Flagstone terrassen. De medewerkers van The Flagstone Company geven u graag persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over de kleurkeuze van de voeg die het beste bij uw project past. Daarnaast hebben wij vele voorbeelden van de voegkleuren van ARDEX GK.
  Lees meer

 • Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk de zetter om enkele referenties te vragen van zijn projecten. Natuurlijk kunt u ons benaderen voor zelfstandige zetbedrijven: tel. +31 578 560048, vraag naar onze collega: Rik de Beer
  Lees meer

 • Natuurstenen behandel je niet altijd. Wel adviseren wij matig gebruik met een hoge drukspuit. In ieder geval voor het onderhoud van Flagstones buiten. Schrobben met zilverzand (indien het materiaal ruw is) doet echter ook veel. Eigenlijk is ons advies helemaal geen extreme onderhoudsmiddelen buiten te gebruiken. De natuur reinigt de Steen.
  Lees meer

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.