• Wishlist
 • Hulp nodig?

  Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  =

Flagstones of Steenstrips?

Bent u niet op zoek naar Flagstones, maar juist naar
3D Steenstrips met diepte? Bezoek dan:

Natuursteenstrips.nl

Assortiment

Lees meer

Flagstones kopen

In alle kleuren en formaten

Eigenlijk is niets zo bijzonder als een Flagstone. Het is een decoratieve natuursteen, verschillend in kleur en dikte. Tevens zijn vorm, formaat en structuur nooit hetzelfde. Het assortiment van onze Flagstones is uniek met een kunstzinnig karakter. Flagstones kopen in de meest uiteenlopende soorten doet u dus bij The Flagstone Company. Wilt u op uw gemak de mogelijkheden bekijken? Vraag dan ons gratis Flagstone Magazine aan. Boordevol projecten met Flagstones ter inspiratie.

Vraag hier gratis Het Flagstone Magazine aan!

Producten worden geladen...

31

Stapstenen

Er zijn ook mogelijkheden voor zeer grote Flagstones en Stapstenen. Deze breukstenen zijn verkrijgbaar in diverse steensoorten zoals Leisteen en Kwartsiet, waarvan losse scherven vooral los gebruikt worden in de tuin of bij de vijver. Stapstenen worden ook wel staptegels of Stepping Stones genoemd. De Flagstone Company verkoopt ze zelfs bekapt los (Kavala Flagstones).

Grote en XXL Flagstones

 • Vaak in ruimtes vanaf 20 – 30 m2
 • Meestal verkoop door de Flagstone Company van vaste verpakkingseenheden
 • Toepassing veelal voor horizontale bewerking (vloer of terras)
 • Grote Stenen zorgen voor balans en rust
 • Er is minder voegwerk, waardoor er minder voegmateriaal nodig is
 • Vervolgens is het puzzelwerk van grote Flagstones makkelijker
 • Grote stukken kunnen klein gemaakt worden
 • Doordat u minder voegen heeft, is het onderhoud minder
 • Mixen met een standaardformaat Flagstone is een goede optie, zo is er meer keuze
 • Het zetwerk is zwaarder omdat de Flagstones groter zijn (plaats het met ten minste 2 man)

Flagstone tegels kopen

Flagstones verwerkt men in mozaïekvorm in het cement of gewoon los in de tuin. Alle soorten vindt u in ons assortiment, dus voor het kopen van Flagstones kunt u goed bij ons terecht. Een lange levensduur is belangrijk voor deze Natuurstenen, en daarom zet men de Flagstone goed en vakkundig. Als Flagstone Company bieden wij u alle informatie aan om zelf te plaatsen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor professioneel Flagstone-zetwerk. Qua materiaal is er verschil. Kwartsiet Flagstones en Flagstones van leisteen zijn bijvoorbeeld harder dan zandsteen. Daardoor zijn ze minder gevoelig voor alg-aanslag.

Bijna alle Flagstones zijn vorstbestendig

Flagstones zijn in principe vorstbestendig. Een uitzondering hierop zijn de Bourgogne gele Flagstones. Deze Flagstones zijn vorstgevoelig en kunnen na de winterperiode enkele schilfers loslaten. Sommige Flagstones en Natuurstenen bevatten kalk en zijn daardoor niet zuurbestendig. Flagstones kennen meestal een hoge slijtvastheid. Dit kenmerkt zich door een natuurlijk splijtvlak met een stroef oppervlak. Wat betreft oppervlakte is er een uitzondering voor de Flagstones van Chinees of Belgisch hardsteen. Deze Flagstones zijn namelijk bewerkt. Door de bewerkte vorm (schuren) zijn ze daardoor wel glad.

Kwartsiet Flagstones

Flagstones worden toegepast voor binnenvloeren, wandbekleding en in natte ruimtes. Kwartsiet Flagstones bevatten van nature de natuurlijke stof Mica. Dit is een natuurlijk bergkristal. Als Mica in contact staat met zuurstof vindt er oxidatie plaats. Schimmels en bacteriën zijn hier niet tegen bestand. Voordeel is dat in natte ruimtes hierdoor de hygiëne goed gehandhaafd blijft. In zwembaden en sauna’s komt u daarom meestal kwartsiet Flagstones tegen. Een voorbeeld hiervan is Centerparcs. De voegkleur van de Flagstones is daarnaast bepalend voor de uitstraling van het Flagstone-project. Grote Flagstones zorgen voor een rustig beeld. Per Flagstonesoort is de samenstelling van de grootte verschillend. Kies bijvoorbeeld voor Alta Kwartsiet Flagstones of Brasil Yellow Flagstones dik indien u enkel grote Flagstone-platen wilt. Bekijk de kleur van de Flagstone zowel in droge als natte conditie. Als de Flagstones nat zijn, worden de kleuren intenser.

Flagstones: dun of dikformaat?

Voor wandbekleding en binnenvloeren kunt u het beste kiezen voor dunne Flagstones. Deze zijn beter hanteerbaar dan dikke Flagstones en daarnaast makkelijker te bewerken. Ook kunt u met dunne Flagstones smalle voegen realiseren. Voor terras worden – afhankelijk van de ondergrond – zowel dunne als dikke Flagstones toegepast. Maar ook hier geldt dat de verwachte belasting leidend is. Dat wil zeggen dat u een geschikte ondergrond maakt met een juiste dikte van Flagstone. Kortom: voor een betonvloer heeft u niet veel dikte qua Flagstone nodig. Voor een oprit kunt u het beste uitgaan van een gedegen fundering en dikke Flagstones in verband met de zwaardere belasting.

Het Flagstone Magazine - een uitgave van The Flagstone CompanyHet Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 364 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.

Wat is 12-11?