Flagstones

Flagstones:

 • Wij verkopen Flagstones in alle kleuren en maten
 • Dus ook XXL-formaat Natuursteen
 • Prachtige en unieke showroom in Vaassen
 • Flagstones zijn breukstenen
 • Ideaal als Stapsteen of Natuurstenen terras

Flagstones

Lees meer

Onze Flagstones

  -Gevonden in categorie: FlagstonesWis filters
 • Flagstones Kavala bij het zwembad 100
 • Flagstones kwartsiet 192
 • Flagstones buiten - onderhoudsvrije bestrating. 74
 • Brasil White - Flagstones. 58
 • Flagstone terras en Geopietra wandbekleding. 153
 • Tuinaanleg: René Huiberts 22
 • Brasil Yellow - achtertuin - gele flagstones 74
 • Blue Mozambique Flagstones - gebroken Natuurstenen met vlammende roestaccenten 56
 • Wandbekleding Bourgogne Gele Flagstones. 15
 • Flagstones buiten op gestabiliseerd zand 66
 • Flagstones in de tuin 57
 • Brasil Green Flagstones in Pallet 9

Grote en XXL Flagstones

 • Vaak in ruimtes vanaf 20 – 30 m2
 • Toepassing XXL-Flagstones veelal voor horizontale bewerking (vloer of terras)
 • Grote Flagstone-stenen zorgen voor balans en rust
 • Er is minder Flagstone-voegwerk, waardoor er minder voegmateriaal nodig is
 • Vervolgens is het puzzelwerk van grote Flagstones makkelijker
 • Grote XXL Flagstones kunnen klein gemaakt worden
 • Doordat u minder voegen heeft, is het onderhoud minder
 • Mixen met een standaardformaat Flagstone is een goede optie, zo is er meer keuze
 • Het zetwerk is zwaarder omdat de Flagstones groter zijn (plaats het met ten minste 2 man)

Stapstenen Natuursteen

Er zijn ook mogelijkheden voor zeer grote Flagstones en  ronde Stapstenen. Deze breukstenen zijn verkrijgbaar in diverse steensoorten zoals Leisteen en Kwartsiet, waarvan losse scherven vooral los gebruikt worden in de tuin of bij de vijver. Stapstenen zijn zeer geschikt voor de tuin en worden ook wel staptegels of Stepping Stones genoemd. Wij verkopen zelfs bekapte Stapstenen los (gemaakt van Blue Plakes of Kavala Flagstones).

Foto album

Flagstones kopen

Flagstone tegels verwerkt men in mozaïekvorm in het cement of gewoon los in de tuin als Stapsteen. Alle soorten vindt u in ons assortiment. Dus voor het kopen van Flagstones kunt u goed bij ons terecht. Een lange levensduur is belangrijk voor deze Natuurstenen, en daarom zet men de Flagstone goed en vakkundig. Ons bedrijf biedt u alle informatie aan om zelf te plaatsen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor professioneel Flagstone-zetwerk. Qua materiaal is er verschil. Kwartsiet Flagstones en Flagstones van leisteen zijn bijvoorbeeld harder dan zandsteen. Daardoor zijn ze minder gevoelig voor alg-aanslag.

Bijna alle Flagstones zijn vorstbestendig

Flagstones zijn in principe vorstbestendig. Een uitzondering hierop zijn de Bourgogne gele Flagstones. Deze Flagstones zijn vorstgevoelig en kunnen na de winterperiode enkele schilfers loslaten. Sommige Flagstones en Natuurstenen bevatten kalk en zijn daardoor niet zuurbestendig. Flagstones kennen meestal een hoge slijtvastheid. Dit kenmerkt zich door een natuurlijk splijtvlak met een stroef oppervlak. Wat betreft oppervlakte is er een uitzondering voor de Flagstones van Chinees of Belgisch hardsteen. Deze Flagstones zijn namelijk bewerkt. Door de bewerkte vorm (schuren) zijn ze daardoor wel glad.

Foto album

Gele Flagstones (Yellow)

Veel mensen worden geïnspireerd door het buitenland als het gaat om deze karaktervolle Natuurstenen. Het speelse patroon van deze bestrating spreekt enorm aan en het geeft daarnaast een vakantiegevoel. Tevens komt het veel voor in mediterrane landen zoals Zuid-Europa. Voorbeelden van gele Flagstones zijn de Yellow Saliq en de Brasil Yellow Flagstones.

Grijze – zwarte Flagstones

Andere populaire kleuren voor Flagstone-stenen zijn (donker)grijs en antraciet. Mooi in combinatie met strakke projecten of hout. Het komt iets koeler en moderner over. Daarnaast is grijs natuurlijk een hele neutrale kleur. Dit betekent dat het lange tijd meegaat. Veel gevraagde Flagstones Grijs en Zwart zijn de Kavala Flagstones en de Mystic Black.

Foto album

Kwartsiet Flagstones

Flagstones worden toegepast voor binnenvloeren, wandbekleding en in natte ruimtes. Kwartsiet Flagstones bevatten van nature de natuurlijke stof Mica. Dit is een natuurlijk bergkristal. Als Mica in contact staat met zuurstof vindt er oxidatie plaats. Schimmels en bacteriën zijn hier niet tegen bestand. Voordeel is dat in natte ruimtes hierdoor de hygiëne goed gehandhaafd blijft. In zwembaden en sauna’s komt u daarom meestal kwartsiet Flagstones tegen. Een voorbeeld hiervan is Centerparcs. De voegkleur van de Flagstones is daarnaast bepalend voor de uitstraling van het Flagstone-project. Grote Flagstones zorgen voor een rustig beeld. Per Flagstonesoort is de samenstelling van de grootte verschillend. Kies bijvoorbeeld voor Alta Kwartsiet Flagstones of Brasil Yellow Flagstones dik indien u enkel grote Flagstone-platen wilt. Bekijk de kleur van de Flagstone zowel in droge als natte conditie. Als de Flagstones nat zijn, worden de kleuren intenser.

Flagstones: dun of dikformaat?

Voor wandbekleding en binnenvloeren kunt u het beste kiezen voor dunne Flagstones. Deze zijn beter hanteerbaar dan dikke Flagstones en daarnaast makkelijker te bewerken. Ook kunt u met dunne Flagstones smalle voegen realiseren. Voor terras worden – afhankelijk van de ondergrond – zowel dunne als dikke Flagstones toegepast. Maar ook hier geldt dat de verwachte belasting leidend is. Dat wil zeggen dat u een geschikte ondergrond maakt met een juiste dikte van Flagstone. Kortom: voor een betonvloer heeft u niet veel dikte qua Flagstone nodig. Voor een oprit kunt u het beste uitgaan van een gedegen fundering en dikke Flagstones in verband met de zwaardere belasting.

 • Wat is de levertijd?

  De levertijd van Flagstones is vrijwel direct. The Flagstone Company specialiseert zich met name in dit type Steen dat een karaktervolle en mediterrane uitstraling heeft. Onze voorraad met Flagstones, ook wel breukstenen genoemd, is enorm. Flagstones zijn dus in alle kleuren en diktes bij ons uit voorraad leverbaar. Wilt u de voorraad direct bekijken? Maak dan een afspraak en kom bij ons langs! Videobellen is uiteraard ook een mogelijkheid.
 • Hoeveel m2 kan een zetter per dag doen?

  Allereerst is het plaatsen van Flagstones een ambachtelijk werk. Dit betekent dat de zetter wel handig dient te zijn. U bent zelf een “doe-het-zelver” of u besteedt het werk uit aan iemand die gewend is om Flagstones te plaatsen (ook wel “het zetten van Flagstones” genoemd). Hoeveel m2 een zetter per dag kan doen, hangt van meerdere aspecten af:
  1. Juiste voorbereiding in het algemeen
  2. Interesse in het product Flagstone
  3. Voldoende kennis over het plaatsen van Flagstones
  4. Liefde voor het vak
  5. Handigheid in het bekappen van Natuurstenen
  6. Een werkbare en vlakke ondergrond
  7. Juiste lijm en voegmaterialen, zoals bijvoorbeeld ARDEX
  8. Algemene handigheid
  9. Het volgen van een goede planning
  10. De grootte van de Flagstones
  11. De gewenste grootte van de voegen
 • Zijn de stenen op tijd binnen?

  De Flagstones bij The Flagstones Company zijn bijna allemaal direct uit voorraad leverbaar. Toch kan het zijn dat er in een bepaalde maand veel vraag is naar een specifieke kleur. Daarom is het verstandig om tijdig bij ons te bestellen. Hoe groter de opdracht, hoe belangrijker tijdige bestelling is. Het beste is om de Flagstones iets eerder in huis te hebben, dan dat u ze feitelijk nodig heeft. Zo bent u eventuele risico’s van verlating altijd voor.
 • Kan mijn terras nog voor de zomer worden gerealiseerd?

  U wilt Flagstones voor uw nieuwe terras nog voor de zomer realiseren. Dan is het belangrijk de Flagstones al in de maanden eraan voorafgaand te bestellen. Eventueel kan dit ook op afroep. Vervolgens is het belangrijk dat het grondwerk en het zetwerk bij een Flagstone-zetbedrijf – tijdig door u of door uw aannemer/hovenier - wordt neergelegd. Vraag onze afdeling projecten naar de mogelijkheden. Wij voorzien u – op uw verzoek – van een lijst met zetters. Het zetwerk wordt door hen zelfstandig uitgevoerd, dat gaat dus buiten ons om.
 • Zit er een lange levertijd op de producten?

  Alle Flagstones en aanverwante producten hebben nauwelijks een levertijd bij The Flagstone Company. In sommige gevallen, zoals ooit met Corona het geval was, was levertijd voor ieder bedrijf in de wereld lastig. Feitelijk hebben wij het dan over overmacht van leveren. Normaal gesproken in normale tijden, hebben wij een zeer grote voorraad bij ons op het bedrijf. Wilt u er 100 procent zeker van zijn, bestel dan tijdig. Of plaats een order op afroep.
 • Verkleuren Flagstones?

  Flagstones zijn scherven van puur Natuursteen. Ze worden gewonnen uit bergen of komen uit lagen van de grond. Tegenwoordig zijn pachters van die grond verplicht – na het winnen van het Natuursteen – dit weer aan te vullen met zand en het gebied weer aan te planten met planten en bomen dat aansluit op het gebied. Ook op dit vlak wordt de wereld zich dus meer bewust van duurzaamheid. Er zit zoveel Steen in de grond dat dit bijna een onuitputbare bron is. Gezien het feit dat de lagen Steen zich in de historie hebben opgebouwd, zijn ze van orginineel en puur materiaal. Dat verkleurt dus niet meer. Het heeft immers altijd al buiten gelegen. Dit zijn handige punten om te weten:
  1. Flagstones verkleuren door olie. Maar dat is dan een tijdelijke verkleuring als het plaatselijk is bijvoorbeeld door het morsen ervan. Als een vloer bewust in de olie wordt gezet, dan is het een bewuste definitieve keuze; men kiest dan voor verdieping van de kleur (tip vraag altijd advies bijvoorbeeld aan Moeller Stone Care). Buiten drijft olie en na enkele regenbuien zal de olievlek verdwijnen. Onder de overkapping verdwijnt de vlek door een sopje water. Bij morsen met olie gaat het dus om een tijdelijk, plaatselijke vlek die eenvoudig te verhelpen is.
  2. Op een terras liggen Flagstones buiten. Daardoor kan het in de loop van de tijd een keer nodig zijn om ze te reinigen. Met een normale drukspuit maak je ze schoon. Deze breukstenen kunnen tijdelijk een andere kleur krijgen (na jaren) door de afzetting van alg (gelijk aan andere tegels of hout dat buiten ligt). Schoon spuiten is dan de oplossing.
  3. Indien er eiken- of beukenbomen in de buurt zijn, kan een omliggend terras met Natuurstenen, betonstenen of bijvoorbeeld Flagstones tijdelijk iets verkleuren. Dat komt door de loog van de eikels en beukennootjes. Ook deze verkleuring is tijdelijk. Door koudere temperaturen krijgt het loog geen vat meer en verdwijnt de verkleuring.
  4. Alles wat buiten besproeid wordt met water dat opgepompt wordt, kan door de (omdat het niet door het waterbedrijf gereinigd is), ijzerdeeltjes of zout bevatten. In sommige regio’s gebeurt dit extreem. Dat is dan ook meestal in de buurt bekend. Eigenlijk dient er dan een filter tussen de pomp geplaatst te worden. Die eventuele ijzerdeeltjes zetten zich overal tegen af. Dus ook op planten, wanden en vloeren buiten. Hierdoor zou een oranje gloed kunnen ontstaan.
  5. In sommige gevallen bevatten Natuurstenen extreem veel ijzer. Bij ons is dat het geval bij de Mozambique Flagstones. Hierdoor krijg je een waanzinnig effect net zoals bij Corten staal. Wij verkopen deze Stenen al jaren. Eigenlijk is dat proces van roestvorming ooit gestopt en blijft het bij de verkleuring zoals je het zelf ook bewust aankoopt. Dat is namelijk de mooie charme en uitstraling van het product.
    Kortom: het verkleuren van het materiaal Flagstones is hiermee feitelijk niet aan de orde.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.