deel deze pagina

 • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Flagstones Blauw

Zikkiz ®

Lees meer

Zikkiz ®

Natuurstenen makkelijk te plaatsen

Bekijk alle foto's

 

Terrassen en muren

Zikkiz zijn bijzonder op maat gemaakte natuurstenen uit Zuid-Europa. En nu dus een uniek natuursteen product in Nederland. Mooie gebroken Flagstones met wisselende formaten en donkere, natuurlijke kleurschakeringen. Overwegend blauw-grijs met iets terra. De Zikkiz worden een kwartslag gedraaid ten opzichte van Flagstones wanneer ze geplaatst worden. Daarbij wordt het mooie relief zichtbaar. De gelaagdheid van de Zikki. Met deze geweldige natuurstenen realiseert u een mediterrane uitstraling voor terras of pad. Dat wil zeggen: een authentieke uitstraling die al decennia lijkt te bestaan. Bovendien is de verwerking eenvoudig. Zikkiz zijn niet alleen geschikt voor een terras of pad, maar kunnen ook als wandbekleding worden gebruikt. De mogelijkheden zijn ongekend!

Kortom een unieke steen én toepassing in Nederland. Een buitengewoon mooie toevoeging aan het assortiment van The Flagstone Company. Kom de Zikkiz bewonderen in de showroom.

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding
Stapelmuur
Zwembad
Terras

Prijzen

  • Dikte
  • Verkoop per
  • Gewicht
  • Prijs (excl. BTW)
  • 7-8 cm (wisselende lengte-hoogte)
  • 15 m2 (per losse m2 mogelijk)
  • 70-80 kilo m²
  • € 59,95 per m²
Deze wil ik! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Zikkiz - Eigenschappen

Flagstones makkelijk te plaatsen

Zikkiz hebben wisselende lengtes en breedtes. De voornamelijk rechthoekige vorm van de steen is prachtig wanneer het in verband wordt gelegd. Bredere stenen en smalle stenen wisselen elkaar af om tot een authentieke afwerking te komen. De bijzondere kleurschakeringen dragen daarnaast ook bij aan het uitzonderlijke Mediterrane karakter. De blauw-grijze kleuren worden aangevuld met warme terra nuances. Deze traditionele manier van plaatsen maakt het op mogelijk om op een relatief eenvoudige wijze, een uniek terras, pad of wand te maken.

Beschikbare kleuren
Overwegend blauw-grijs met iets terra
Structuur
Sterk, rechthoekig en robuust met vlakke kanten
Formaat
Langwerpige stenen, wisselde breedtes en lengtes
Dikte
7 - 8 cm
Gewicht
60 - 70 kg per m2
Soort
Leisteen uit Griekenland
Zikkiz

Flagstones

Eenvoudig te verwerken

De wijze van plaatsing voor Zikkiz is eenvoudig. U brengt gestabiliseerd zand op hoogte en trilt dit vervolgens aan.  Aansluitend worden de Zikkiz in verband op hoogte geplaatst. De laatste stap is het geheel aanwateren om ervoor te zorgen dat het cement hard wordt. Kieren kunnen worden afgevuld met vulzand. Dikte verschillen worden opgevangen in het gestabiliseerd-zandbed. Hierdoor ontstaat een egaal oppervlak. De Zikkiz variëren in dikte tussen de 6 en 8 centimeter. Hierdoor kan een Zikkiz terras of pad hoog belast worden en is deze zeer stabiel.

Doe het helemaal anders!

Zikkiz kunnen ook bijzonder goed voor wandbekleding worden gebruikt. Belangrijk is dat er net als bij Flagstones een bestaande wand is waar tegenaan wordt gewerkt. De Zikkiz worden met cement tegen de muur verwerkt.

Reiniging

Nederlands
Nederlands
Nederlands

Bescherming

Nederlands
 • Flagstone Zetwerk
  Het plaatsen (verwerken) van Flagstones

  De Flagstone is een specifiek soort Natuursteen. Deze natuurlijk gebroken Natuursteen zet men buiten traditioneel in het cement. Dit is het meest voordeligst. Daarnaast gebruikt men voor de wand ARDEX X32 alsook voor de binnen vloeren. Dit geldt ook als er sprake is van een gestorte betonvloer. Volgens de cijfers is slechts 4% van al het zetwerk (natuursteen, tegels e.d.) nog in cement.
  Lees meer

 • Flagstone gevelbekleding - wandbekleding
  De verwerking en het bestek

  Steeds vaker plaatsen we Flagstones op gevels, muren (muurtjes) en wanden. Met deze onregelmatig gevormde breuksteen wordt een visueel en speels effect gecreëerd. Het levert daardoor mooie, natuurlijke natuurstenen wanden op met een minimale dikte!
  Lees meer

 • Fundering voor Flagstones
  Zelf aanleggen of door een bevloeringsbedrijf?

  De fundering bepaalt de duurzaamheid en het eindresultaat van uw project. Storten van een ondergrond kunt u zelf realiseren of uit handen geven aan een bevloeringsbedrijf. Een bevloeringsbedrijf bevloert bijvoorbeeld 40 m2 in 2,5 uur. De juiste benodigde ondergrond en het afschot schatten zij voor u in. Ter plaatse beoordeelt men welke draagkracht noodzakelijk is.
  Lees meer

 • Flagstones plaatsen
  Terras en Vloer

  Flagstones plaats je los of vast in het cement in de tuin (terras). Binnen worden Flagstones meestal verlijmd. Gebruik bij het los plaatsen in de tuin een stevige Flagstone soort. Flagstones los plaatsen, is goedkoper. Het zetwerk is dan makkelijker. Afwatering geschiedt in dit geval op een natuurlijke manier. Kortom: wij zien buiten zowel verwerking op gestabiliseerd zand als in het cement.
  Lees meer

 • Het voegen van Flagstones
  Sterk voegmateriaal is belangrijk

  Flagstones of Natuursteen voegen is mogelijk als Flagstones binnen of buiten zijn aangebracht op een verharde ondergrond welke feitelijk niet meer beweegt. Als eerste is het belangrijk het Flagstone-project voldoende te laten drogen.
  Lees meer

 • ARDEX GK voegmateriaal
  Flagstone-voegmortel in 2 kleuren!

  ARDEX GK voegmateriaal is geschikt voor voegwerk. Bijvoorbeeld voor Flagstone toepassingen voor zowel binnen als buiten. ARDEX GK voegmortel is verkrijgbaar in maar liefst 2 kleuren, namelijk grijs en zandbeige. De voeg van ARDEX is gemakkelijk aan te maken. En natuurlijk te gebruiken bij diverse Flagstone toepassingen. Dat wil zeggen niet alleen voor Flagstone-wandbekleding, maar juist ook voor het Flagstone terrassen. De medewerkers van The Flagstone Company geven u graag persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over de kleurkeuze van de voeg welke het beste bij uw project past. Daarnaast hebben wij vele voorbeelden van de voegkleuren van ARDEX GK.
  Lees meer

 • Flagstone plaatsers en verwerkers
  Zetters van Natuurstenen

  Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk de zetter om enkele referenties te vragen van zijn projecten. Natuurlijk kunt u ons benaderen voor zelfstandige zetbedrijven: tel. +31 578 560048, vraag naar onze collega: Rik de Beer
  Lees meer

 • Onderhoud van Flagstones en Natuurstenen
  Impregneren of niet?

  Natuurstenen behandel je niet altijd. Wel adviseren wij matig gebruik met een hoge drukspuit. In ieder geval voor het onderhoud van Flagstones buiten. Schrobben met zilverzand (indien het materiaal ruw is) doet echter ook veel. Eigenlijk is ons advies helemaal geen extreme onderhoudsmiddelen buiten te gebruiken. De natuur reinigt de Steen.
  Lees meer

 • Video's over Flagstones
  Plaatsen en zetwerk

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto’s, 404 pagina’s). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.