ARDEX X32 voor het verlijmen van Natuurstenen voor wand en vloer
Ardex lijmen voor Flagstones

ARDEX X32

ARDEX X32 Lijm

Lijmmateriaal - Hoogste kwaliteit!

Toplijm voor Natuursteen. Vooral voor Flagstone-wanden. Maar ook Flagstones die op een betonvloer worden verlijmd. De ARDEX X32 is niet alleen geschikt voor Flagstones. Maar ook andere Natuurstenen. Bijvoorbeeld Rocks Steenstrips met een dikte tot ongeveer 3 cm. Vandaar dat wij dit product veel verkopen. Het water waarmee men deze lijm aanmaakt verdwijnt niet door verdamping. Daarentegen bindt het zich volledig voor 100%. Het neemt vervolgens een vaste vorm aan en kristalliseert. The Flagstone Company verkoopt dit product al sinds 2004. Zo zijn wij na alle verkopen, alleen maar enthousiaster!

Bekijk alle foto's

Verlijmen met ARDEX X32

Lijm onze producten het liefst conform het Buttering and Floating systeem. Dus zowel de ondergrond alsook de stenen aan de achterzijde volledig te verlijmen. Met andere woorden: alle oppervlakten vol en zat behandelen. Neem daarnaast de nodige rijptijd in acht. Dat is namelijk nodig voor een optimale verwerking. Zo mixt men de poeder van de lijm eerst losjes. Tussentijds wacht men alvorens de lijm vermengd wordt met water. Ten slotte komt men hiermee uit op een mooie, smeuïge massa. Het materiaal is niet alleen voor binnen. Maar zeker ook geschikt voor buiten. ARDEX X32 is daarbij niet gevoelig voor verkleuringen. Extra bijkomende voordelen: de lijm is waterafstotend. Ten tweede makkelijk verwerkbaar. En als derde: na verwerking bestand tegen weersinvloeden!

Belangrijk: Laat de lijm na het aanmaken 2 minuten rusten.

 

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding
Binnenvloer
Stapelmuur
Lijm
Terras

Prijzen

Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
ARDEX X32
Beschikbare kleuren
Grijs, direct leverbaar!
Structuur
Poeder te vermengen met water
Gewicht
25 kilo
Soort
Cementgebonden
Voeg

Lees de handleiding. Probeer uit op een onopvallende plaats bij twijfel. ARDEX droogt snel. Informatie over ARDEX artikelen kan nooit tot enige aansprakelijkheid van The Flagstone Company B.V. leiden. Bij twijfel over het gebruik dient u vooraf contact op te nemen met de leverancier van dit product: www.ardex.com. Eventueel kunnen wij u ook in contact brengen met een technisch adviseur!

ARDEX X32
 • De fundering bepaalt de duurzaamheid en het eindresultaat van uw project. Het storten van een ondergrond realiseert u zelf of geeft u uit handen aan een bevloeringsbedrijf. Een bevloeringsbedrijf bevloert bijvoorbeeld 40 m2 in 2,5 uur. De juiste benodigde ondergrond en het afschot schatten zij voor u in. Ter plaatse beoordeelt het bevloeringsbedrijf welke draagkracht noodzakelijk is.
  Lees meer

 • De Flagstone is een specifiek soort Natuursteen. Deze Natuursteen zet men buiten traditioneel in het cement. Dit is het meest voordeligst. Daarnaast gebruikt men voor de wand ARDEX X32 alsook voor de binnenvloeren. Dit geldt ook als er sprake is van een gestorte betonvloer. Volgens de cijfers is slechts 4% van al het zetwerk (natuursteen, tegels e.d.) nog in cement.
  Lees meer

 • Steeds vaker plaatsen we Flagstones op gevels, muren (muurtjes) en wanden. Met deze onregelmatig gevormde breuksteen wordt een visueel en speels effect gecreëerd. Het levert daardoor mooie, natuurlijke natuurstenen wanden op met een minimale dikte!
  Lees meer

 • Flagstones plaats je los of vast in het cement in de tuin (terras). Binnen worden Flagstones meestal verlijmd. Gebruik bij het los plaatsen in de tuin een stevige Flagstone soort. Flagstones los plaatsen, is goedkoper. Het zetwerk is dan makkelijker. Afwatering geschiedt in dit geval op een natuurlijke manier. Kortom: wij zien buiten zowel verwerking op gestabiliseerd zand als in het cement.
  Lees meer

 • Flagstones of Natuursteen voegen is mogelijk als Flagstones binnen of buiten zijn aangebracht op een verharde ondergrond welke feitelijk niet meer beweegt. Als eerste is het belangrijk het Flagstone-project voldoende te laten drogen.
  Lees meer

 • ARDEX GK voegmateriaal is geschikt voor voegwerk. Bijvoorbeeld voor Flagstone toepassingen voor zowel binnen als buiten. ARDEX GK voegmortel is verkrijgbaar in maar liefst 2 kleuren, namelijk grijs en zandbeige. De voeg van ARDEX is gemakkelijk aan te maken. En natuurlijk te gebruiken bij diverse Flagstone toepassingen. Dat wil zeggen niet alleen voor Flagstone-wandbekleding, maar juist ook voor het Flagstone terrassen. De medewerkers van The Flagstone Company geven u graag persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over de kleurkeuze van de voeg die het beste bij uw project past. Daarnaast hebben wij vele voorbeelden van de voegkleuren van ARDEX GK.
  Lees meer

 • Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk de zetter om enkele referenties te vragen van zijn projecten. Natuurlijk kunt u ons benaderen voor zelfstandige zetbedrijven: tel. +31 578 560048, vraag naar onze collega: Rik de Beer
  Lees meer

 • Natuurstenen behandel je niet altijd. Wel adviseren wij matig gebruik met een hoge drukspuit. In ieder geval voor het onderhoud van Flagstones buiten. Schrobben met zilverzand (indien het materiaal ruw is) doet echter ook veel. Eigenlijk is ons advies helemaal geen extreme onderhoudsmiddelen buiten te gebruiken. De natuur reinigt de Steen.
  Lees meer

Voegspons van producten van ARDEX. Voor het schoonmaken, bijvoorbeeld van ARDEX X32, van Flagstones.

Natuurstenen op de vloer of wand verwerken

Met de geweldige lijm ARDEX X32 kun je dus veel meer. Het gaat niet enkel om het verlijmen van Flagstones. Je kunt er zowel Natuurstenen op de vloer of op de wand mee verwerken. Of het nu gaat om vierkante natuurstenen of gebroken Natuursteen in de vorm van Steenstrips of Flagstones. ARDEX X32 wordt aangemaakt met water. Wij adviseren in verband met de beperkte droogtijd niet al te veel aan te maken in 1 keer. Controleer voordat u de ARDEX X32 aanmaak altijd even de ondergrond. Soms is het noodzakelijk om te werken met een glasvezelnet.

ARDEX X32 kopen

The Flagstone Company is al vele jaren trouwe dealer van ARDEX. U kunt bij ons de ARDEX X32 altijd op afspraak komen afhalen. Wel graag na het maken van een afspraak. Deze lijmmortel is hoog te belasten en wordt mede gebruikt bij het verlijmen van tegels in en bij zwembaden.

 

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.