Noorse Flagstones Alta.
Flagstones Grijs, Antraciet en Zwart

Alta Kwartsiet

Alta Kwartsiet Flagstones

Antracietkleurig Natuursteen: NR 1 bij landschapsarchitecten

Bekijk alle foto's

Kwartsiet:

Hoogwaardige Flagstones van Noors vakmanschap. De populariteit van Alta Kwartsiet Flagstones bereikte daarmee in de jaren 50 en 60 een hoogtepunt. Daarentegen zit deze Flagstone vandaag de dag weer in de lift. Want niet alleen hoveniers en tuinontwerpers hebben deze Steen weer in hun vizier. Maar zeker ook de landschapsarchitecten. Uit dit alles blijkt dat de Alta Kwartsiet hoogwaardig materiaal is. Bijvoorbeeld als het gaat om kwaliteit. Kwartsiet heeft namelijk een lage waterabsorptie. Daarnaast betreft het grote en unieke formaten van het gesteente. Dankzij de mooie afmetingen van de Alta Kwartsiet Flagstones wordt uw project rustiger. Juist bij grote oppervlaktes. De hoge antislipwaarde draagt overigens enorm bij. Dit is mede een reden voor de vraag naar dit product. Al met al leent Alta Kwartsiet zich voor de meest uiteenlopende toepassingen. In de eerste plaats voor zwembaden en gevelbekleding. In de tweede plaats voor terrassen en exclusieve vloeren voor binnen. Verkoop per losse m² is mogelijk voor alle soorten met uitzondering van de XXL. Meerprijs per losse m² : 4 euro exclusief BTW (handelingskosten).

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Binnenvloer
Stapelmuur
Zwembad
Terras

Prijzen

  • Dikte
  • Verkoop per
  • Gewicht
  • Prijs (excl. BTW)
  • Dunformaat: 1-2 cm
  • Pallet 30 m² (per losse m² mogelijk)
  • Kleine stukken, 50 kg per m²
  • € 49,50 per m²
  • Normaalformaat: 2-3 cm
  • Pallet 22 m² (per losse m² mogelijk)
  • Grote stukken, 70 kg per m²
  • € 72,95 per m²
  • Dikformaat: 3-4 cm
  • Pallet 15 m² (per losse m² mogelijk)
  • Grote stukken, 80 kg per m²
  • € 69,95 per m²
  • XXL (Grootformaat): 3 cm
  • Pallet ca. 18-26 m²
  • Zeer groot. 90 kg per m²
  • € 84,95 per m²
Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Alta Kwartsiet
Beschikbare kleuren
Antraciet grijs met in de verte een iets groene glans
Structuur
Vlak, hard en sterk
Formaat
Over het algemeen genomen zeer mooie grote formaten
Soort
Kwartsiet, zeer hoogwaardig uit Noorwegen
Voeg

ARDEX GK in diverse kleuren te leveren (hoog belastbaar)

Lijm

Voor wandbekleding ARDEX X32

Onderhoud

Zeer hoog belastbaar – vraag ons om advies

Alta Kwartsiet

Flagstones

Handleiding

Reiniging

 

Bescherming

 • De fundering bepaalt de duurzaamheid en het eindresultaat van uw project. Het storten van een ondergrond realiseert u zelf of geeft u uit handen aan een bevloeringsbedrijf. Een bevloeringsbedrijf bevloert bijvoorbeeld 40 m2 in 2,5 uur. De juiste benodigde ondergrond en het afschot schatten zij voor u in. Ter plaatse beoordeelt het bevloeringsbedrijf welke draagkracht noodzakelijk is.
  Lees meer

 • De Flagstone is een specifiek soort Natuursteen. Deze Natuursteen zet men buiten traditioneel in het cement. Dit is het meest voordeligst. Daarnaast gebruikt men voor de wand ARDEX X32 alsook voor de binnenvloeren. Dit geldt ook als er sprake is van een gestorte betonvloer. Volgens de cijfers is slechts 4% van al het zetwerk (natuursteen, tegels e.d.) nog in cement.
  Lees meer

 • Steeds vaker plaatsen we Flagstones op gevels, muren (muurtjes) en wanden. Met deze onregelmatig gevormde breuksteen wordt een visueel en speels effect gecreëerd. Het levert daardoor mooie, natuurlijke natuurstenen wanden op met een minimale dikte!
  Lees meer

 • Flagstones plaats je los of vast in het cement in de tuin (terras). Binnen worden Flagstones meestal verlijmd. Gebruik bij het los plaatsen in de tuin een stevige Flagstone soort. Flagstones los plaatsen, is goedkoper. Het zetwerk is dan makkelijker. Afwatering geschiedt in dit geval op een natuurlijke manier. Kortom: wij zien buiten zowel verwerking op gestabiliseerd zand als in het cement.
  Lees meer

 • Flagstones of Natuursteen voegen is mogelijk als Flagstones binnen of buiten zijn aangebracht op een verharde ondergrond welke feitelijk niet meer beweegt. Als eerste is het belangrijk het Flagstone-project voldoende te laten drogen.
  Lees meer

 • ARDEX GK voegmateriaal is geschikt voor voegwerk. Bijvoorbeeld voor Flagstone toepassingen voor zowel binnen als buiten. ARDEX GK voegmortel is verkrijgbaar in maar liefst 2 kleuren, namelijk grijs en zandbeige. De voeg van ARDEX is gemakkelijk aan te maken. En natuurlijk te gebruiken bij diverse Flagstone toepassingen. Dat wil zeggen niet alleen voor Flagstone-wandbekleding, maar juist ook voor het Flagstone terrassen. De medewerkers van The Flagstone Company geven u graag persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over de kleurkeuze van de voeg die het beste bij uw project past. Daarnaast hebben wij vele voorbeelden van de voegkleuren van ARDEX GK.
  Lees meer

 • Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk de zetter om enkele referenties te vragen van zijn projecten. Natuurlijk kunt u ons benaderen voor zelfstandige zetbedrijven: tel. +31 578 560048, vraag naar onze collega: Rik de Beer
  Lees meer

 • Natuurstenen behandel je niet altijd. Wel adviseren wij matig gebruik met een hoge drukspuit. In ieder geval voor het onderhoud van Flagstones buiten. Schrobben met zilverzand (indien het materiaal ruw is) doet echter ook veel. Eigenlijk is ons advies helemaal geen extreme onderhoudsmiddelen buiten te gebruiken. De natuur reinigt de Steen.
  Lees meer

Alta Kwartsiet wandbekleding

Het prettige is dat Alta Kwartsiet Flagstones in allerlei maten verkrijgbaar zijn. Dat wil zeggen grote Flagstone-platen maar juist ook kleine of dunne scherven. Met de dunne scherven is het namelijk veel makkelijker om de Flagstones als wand- of gevelbekleding te gebruiken. Doordat ze dunner zijn, zijn de Alta Kwarsiet breukplatten minder zwaar. Hierdoor is het voor een ambachtelijke zetter veel makkelijker om de Alta Flagstones te bewerken en te lijmen tegen de gevels of de muren. Natuurlijk is het bij Flagstone wand- en gevelbekleding altijd belangrijk dat er eerst aandacht geschonken aan de ondergrond van de muur. Met de juiste lijmen voor Flagstones kunt u de dunne scherven Flagstones vast zetten.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.