Tassello Plug - Schroeg, Plug en Schoteltje
Ardex lijmen voor Flagstones

Tassello Muurpluggen

Tassello Muurpluggen

Muurpluggen voor mechanische verankering

Maak mechanische verankering bij onstabiele of zwakke ondergrond met het Georete Glasvezelnet en de GeoTassello muurpluggen.

Bekijk alle foto's

Het plaatsen van Flagstones op de wand vragen om een geschikte en stabiele ondergrond. Dat houdt in dat de ondergrond voldoende draagkracht biedt. Wanneer u twijfelt aan de draagkracht en/of stabiliteit wordt te allen tijde geadviseerd de ondergrond mechanisch te verankeren met het Georete Glasvezelnet en de GeoTassello muurpluggen. De pluggen worden geplaatst in rasters van 40cm bij 40cm.

Ongeacht de ondergrond, is mechanische verankering in alle gevallen een extra zekerheid. Zorg er op deze manier voor dat de Flagstones bij verwerking op de wand, een voldoende draagkrachtige ondergrond hebben.

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding
Lijm

Prijzen

  • Dikte
  • Verkoop per
  • Gewicht
  • Prijs (excl. BTW)
Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
GeoTassello Muurpluggen

Muurpluggen voor mechanische verankering

De Tassello muurplug bestaat uit drie onderdelen:

 • De schroef (8mm)
 • De plug
 • Het schoteltje

 

Formaat
8 mm
GeoTassello Muurpluggen

Muurpluggen voor mechanische verankering

 1. Breng een laag lijm van 2-3mm aan, de geschikte lijm  voor Flagstones is de Ardex X32 lijm.
 2. Plaats het Georete Glasvezelnet aan in de lijm en laat de randen steeds 10cm overlappen.
 3. Breng een tweede laag lijm aan die het glasvezelnet volledig bedakt.
 4. Boor elke 40cm bij 40cm gaatjes met een 8/9mm boor en plaats de pluggen. Wanneer pluggen los zitten, vervang deze dan direct.
 5. Bedek de schoteltjes van de pluggen met een extra laagje lijm om waterinfiltratie tegen te gaan.

De Flagstones kunnen vervolgens over deze opbouw worden verwerkt, wanneer dit geheel gedroogd is (tenminste twee dagen drogen).

 • De fundering bepaalt de duurzaamheid en het eindresultaat van uw project. Het storten van een ondergrond realiseert u zelf of geeft u uit handen aan een bevloeringsbedrijf. Een bevloeringsbedrijf bevloert bijvoorbeeld 40 m2 in 2,5 uur. De juiste benodigde ondergrond en het afschot schatten zij voor u in. Ter plaatse beoordeelt het bevloeringsbedrijf welke draagkracht noodzakelijk is.
  Lees meer

 • De Flagstone is een specifiek soort Natuursteen. Deze Natuursteen zet men buiten traditioneel in het cement. Dit is het meest voordeligst. Daarnaast gebruikt men voor de wand ARDEX X32 alsook voor de binnenvloeren. Dit geldt ook als er sprake is van een gestorte betonvloer. Volgens de cijfers is slechts 4% van al het zetwerk (natuursteen, tegels e.d.) nog in cement.
  Lees meer

 • Steeds vaker plaatsen we Flagstones op gevels, muren (muurtjes) en wanden. Met deze onregelmatig gevormde breuksteen wordt een visueel en speels effect gecreëerd. Het levert daardoor mooie, natuurlijke natuurstenen wanden op met een minimale dikte!
  Lees meer

 • Flagstones plaats je los of vast in het cement in de tuin (terras). Binnen worden Flagstones meestal verlijmd. Gebruik bij het los plaatsen in de tuin een stevige Flagstone soort. Flagstones los plaatsen, is goedkoper. Het zetwerk is dan makkelijker. Afwatering geschiedt in dit geval op een natuurlijke manier. Kortom: wij zien buiten zowel verwerking op gestabiliseerd zand als in het cement.
  Lees meer

 • Flagstones of Natuursteen voegen is mogelijk als Flagstones binnen of buiten zijn aangebracht op een verharde ondergrond welke feitelijk niet meer beweegt. Als eerste is het belangrijk het Flagstone-project voldoende te laten drogen.
  Lees meer

 • ARDEX GK voegmateriaal is geschikt voor voegwerk. Bijvoorbeeld voor Flagstone toepassingen voor zowel binnen als buiten. ARDEX GK voegmortel is verkrijgbaar in maar liefst 2 kleuren, namelijk grijs en zandbeige. De voeg van ARDEX is gemakkelijk aan te maken. En natuurlijk te gebruiken bij diverse Flagstone toepassingen. Dat wil zeggen niet alleen voor Flagstone-wandbekleding, maar juist ook voor het Flagstone terrassen. De medewerkers van The Flagstone Company geven u graag persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over de kleurkeuze van de voeg die het beste bij uw project past. Daarnaast hebben wij vele voorbeelden van de voegkleuren van ARDEX GK.
  Lees meer

 • Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk de zetter om enkele referenties te vragen van zijn projecten. Natuurlijk kunt u ons benaderen voor zelfstandige zetbedrijven: tel. +31 578 560048, vraag naar onze collega: Rik de Beer
  Lees meer

 • Natuurstenen behandel je niet altijd. Wel adviseren wij matig gebruik met een hoge drukspuit. In ieder geval voor het onderhoud van Flagstones buiten. Schrobben met zilverzand (indien het materiaal ruw is) doet echter ook veel. Eigenlijk is ons advies helemaal geen extreme onderhoudsmiddelen buiten te gebruiken. De natuur reinigt de Steen.
  Lees meer

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.