Flagstones losse Stenen in de tuin. Stapstenen

Flagstones als staptegels:

 • Makkelijk als losse Natuursteen in de tuin
 • Natuurlijk gesteente voor in het gras, gazon of de tuin
 • Natuurlijke tuinverharding
 • Kies voor Flagstones of handbekapte Stapstenen

Stapstenen

Lees meer

Flagstones Stapstenen

Stapstenen zijn heel makkelijk voor in de tuin. De afstand tussen Stapstenen verschilt, het is een kwestie van smaak. Je kunt er meerdere met een korte afstand naast elkaar en in de lengte leggen. Alles is mede afhankelijk van de functie en de breedte – lengte van het tuin- of looppad. Dus leg de Staptegel speels of juist iets verspringend neer. Wil je alles goed van tevoren uitrekenen en achter elkaar doorleggen, kies dan voor twee Stapstenen of Flagstones op 1 lengtemeter.

Verschillende soorten staptegels

Door het grote assortiment aan staptegels is er voor iedere tuin of stijl een bijpassende Steen. Deze Natuurstenen zijn bijvoorbeeld beschikbaar in het donkergrijs, grijs, blauw paars en zwart. Als hier geen Stapsteen bijzit die bij uw tuin past, kies dan voor Flagstones. Deze zijn namelijk ook goed geschikt om te gebruiken als stapstenen. Flagstones zijn beschikbaar in veel kleuren: van geel tot oranje en van rood tot wit en zwart.

Grote stapstenen (Alta Kwartsiet) in de tuin.

Toepassing van staptegels

Losse Natuurstenen in de tuin kunnen verschillende stijlen realiseren. Plaats kruipgoed tussen de Flagstones om het looppad een wat speelser effect te geven, of leg de stapstenen verspringend neer in het gras om een romantisch en sierlijk slingerpad te realiseren. Maar ook voor een modern tuinpad bent u bij The Flagstone Company aan het juiste adres. Plaats de ronde of ovale Stenen dicht langs elkaar of maak juist een recht looppad. Hiermee wordt een natuurlijke en toch moderne uitstraling gerealiseerd. Naast het looppad, kunnen deze Natuurstenen uiteraard ook gebruikt worden in de vijver. De Stapstenen kunnen dan puur decoratief zijn, maar u kunt de stenen ook gebruiken om de vijver te overbruggen.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Staptegels in het gras

“Als eigenaresse van The Flagstone Company sprong ik vroeger al bij mijn ouders in de tuin van Flagstone tot Flagstone. Eigenlijk heeft dit mij gebracht tot het huidige bedrijf (The Flagstone Company) dat wij nu hebben. Flagstones werden namelijk vooral in de jaren zestig en zeventig al voor de wand en het terras gebruikt. Maar zeker ook als losse stapsteen in het gras was het toen al een trend. Het fijne daarbij is dat de schoenen lekker droog blijven terwijl het gras nog klam, nat en vochtig is. Daarnaast is het als natuursteen verharding financieel een interessante oplossing omdat deze Stapstenen goed betaalbaar zijn”.

Stapstenen in het grind

Niet alleen in het gras maar juist ook in het grind komen wij de Stapstenen tegen als sierlijk element. Denk hierbij dan aan Stapstenen in bijvoorbeeld Japanse tuinen, maar ook bijvoorbeeld aan de zijkant van een oprit met grind. De Stapstenen – mits goed gelegd – geven al snel stabiliteit.

Decoratieve staptegels

Daarnaast zijn deze natuurstenen staptegels decoratief. Stapstenen zijn er overigens in allerlei soorten en maten. En tegenwoordig zijn ze ook in veel meer kleuren leverbaar! Het mooiste is als de kleur van het grind een beetje aansluit bij de kleur van de Stapstenen. Dan wordt het meer één geheel.

Losse Flagstones voor buiten

Grote of ronde Stapstenen

Bij het plaatsen van losse Flagstones, adviseren wij u te kiezen voor zware of grote Stenen. Flagstones van klein formaat zijn minder geschikt. Wij verkopen ook ronde en zware Stapstenen per stuk. Naast de gebruikelijke Stapstenen, kunt u dus ook kiezen voor Flagstones. Vraag onze adviseurs wat de beste mogelijkheden zijn. The Flagstone Company verkoopt de meeste Flagstones ook per losse m2. Onze Stapstenen zijn in allerlei kleuren leverbaar.

  -Gevonden in categorie: StapsteenWis filters
 • 6
 • Stapstenen stepping stones - Blue Plakes 9
 • Kavala Flagstone stapstenen 8
 • 4
 • Flagstone tuinpad. 10
 • 6
 • Flagstones kwartsiet 192
 • 4
 • Tuinaanleg: René Huiberts 22
 • Flagstone terras en Geopietra wandbekleding. 153
 • Brasil Yellow - achtertuin - gele flagstones 74
 • Wandbekleding Bourgogne Gele Flagstones. 15

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.