Flagstones losse Stenen in de tuin. Stapstenen

Stapstenen:

 • Decoratieve scherven Natuursteen
 • Sierlijk en handig om over te lopen
 • Stapstenen zijn ideaal in de tuin
 • Flagstone scherven en Stapstenen zijn er in vele kleuren
 • Direct leverbaar!

Stapstenen

Lees meer

Stapstenen

Sierlijke Stenen voor los in de tuin

Stapstenen zijn oorspronkelijk losliggende stenen waarover mensen de overkant van het water bereiken. Namelijk zonder natte voeten te krijgen. Dit vervangt een brug. Losse Stenen en Stenen voor looppaden komen veel voor in China en Japan.

Tegenwoordig zien we de Stapsteen ook terug als looppad in de tuin of in het gazon. Het is een mooi alternatief voor een tegelpad, bijvoorbeeld enkele sierlijke Stapstenen richting het terras. Stapstenen worden ook wel Stepping Stones genoemd. Verdeel de Stepping Stones creatief in het gras, zand of tussen het grind. Daarmee creëert u een romantisch of sierlijk Flagstone pad in uw eigen tuin.

  -Gevonden in categorie: StapstenenWis filters
 • 6
 • Stapstenen stepping stones - Blue Plakes 9
 • Kavala Flagstone stapstenen 8
 • 4
 • Flagstone tuinpad. 10
 • 6

Flagstones als Stapstenen

Losse Stapstenen zijn het meest populair in de kleuren grijs, donkergrijs en zwart. Wist u overigens dat u ook kunt uitwijken naar andere Natuurstenen, zoals Flagstones. De meeste Flagstones zijn in principe dus ook geschikt om als Stapsteen te gebruiken. Flagstones zijn namelijk gebroken Natuurstenen. Denk hierbij aan Zandsteen, Kwartsiet of Leisteen. Waarbij het product Flagstones niet als losse Natuurstenen worden verkocht, maar juist per vierkante meter.

Stapstenen kopen los of per m2

In een vierkante meter Flagstones, zitten gemiddeld zes tot tien Stapstenen. Flagstones gebruikt men overigens in principe vaak voor het verharden van terrein, terras of looppad in de tuin. Als onze relaties op zoek zijn naar Stapstenen, dan raden wij hen aan om één, twee of meer m2’s te kopen als het gaat om Flagstones. Flagstones zijn als Stapstenen overigens in vele kleuren verkrijgbaar. Bekijk in ieder geval alle foto’s van de Stapstenen.

Stepping Stones

Stapstenen kun je bij ons in allerlei kleuren krijgen. En in verschillende maten: dus van klein tot groot. Meestal is alles direct uit voorraad leverbaar! De meest verkochte kleuren zijn blauw/grijs en zwart.

Stapstenen voor de vijver

Wanneer u een vijver heeft, kunt u kiezen voor Stapstenen ín of aan het water. Puur decoratief of praktisch wanneer u de overkant van of langs het water wil of bereiken. Voor dit laatste is dan wel nog een fundering in de vijver nodig zodat de Stapsteen op hoogte blijft. Flagstone-stenen verkopen wij daarentegen niet los zoals Stapstenen, maar juist per m2. Wij zien echter in de praktijk dat de bekapte Stapstenen het meest populair zijn. Simpelweg omdat Stapstenen dus ook per stuk verkocht worden.

Het afwerken van een vijverrand

Een vijverrand kan perfect gemaakt worden met gebroken Natuurstenen zoals Flagstones. Maar natuurlijk ook met de bekapte Stapstenen. Je kunt de Stapstenen en/of Flagstones ook nog eens speels stapelen. Daarnaast ligt het voor de hand om er een mooie en praktische waterval van te maken. De mogelijkheden met Stapstenen rond het water zijn in ieder geval enorm. Stapstenen en Flagstones zijn van origine Leistenen of Kwartsiet stenen. Dit betekent daardoor dat ze als Natuurstenen ook geschikt zijn bij het water te gebruiken. Ze zijn namelijk vorstbestendig.

De dikte en grootte van Stapstenen

Stapstenen zijn er in alle maten. Van klein tot middel en extra groot. En dat geldt ook voor Flagstones die per losse vierkante meter worden verkocht. Sowieso kan dit per partij verschillen, maar natuurlijk ook per soort Natuursteen. Mocht u enkel grote Stapstenen willen, kies dan voor grote Flagstones zoals de Alta Kwartsiet of Mystic Black. Natuurlijk kunt u ook kiezen uit de grootste Stapstenen zoals het grootste formaat van de Kavala.

Stapstenen Natuursteen

Er zijn ook mogelijkheden voor zeer grote Flagstones en  ronde Stapstenen. Deze breukstenen zijn verkrijgbaar in diverse steensoorten zoals Leisteen en Kwartsiet, waarvan losse scherven vooral los gebruikt worden in de tuin of bij de vijver. Stapstenen zijn zeer geschikt voor de tuin en worden ook wel staptegels of Stepping Stones genoemd. Wij verkopen zelfs bekapte Stapstenen los (gemaakt van Blue Plakes of Kavala Flagstones).

Waar koop je deze Staptegels?

Stapstenen kopen is mogelijk bij ons grote bedrijf in Vaassen, namelijk The Flagstone Company BV. Wij hebben er pallets mee vol staan en deze mooie scherven Natuursteen zijn er in vele kleuren. Niet alleen kleine Stapstenen maar juist ook grote Staptegels en zelfs in XXL-formaat. XXL-formaat betekent extra groot van formaat. De nieuwste Stapstenen zijn overigens de Blue Mozambique Stepping Stones. Mooi van kleur en gigantisch van formaat. De zijkanten van deze Stapstenen zijn met de hand bekapt. Het is mogelijk om de Stapstenen te kopen en direct mee te nemen. Wel graag op afspraak omdat een medewerker van ons magazijn beschikbaar dient te zijn om te helpen.

Hoe ver leg je de Stapstenen uit elkaar?

Voor het plaatsen van Stapstenen volg je de richtlijnen van Flagstones los plaatsen . Kies vervolgens als antwoord op de vraag ‘Hoe ver leg je de Stapstenen uit elkaar’ voor wat je mooi vindt:

 • Voor een breed pad gebruik je meer Stapstenen
 • Leg Stapstenen altijd speels neer
 • Wil je minder uitgeven? Leg dan de Stapstenen onder elkaar dan heb je er minder nodig
 • Hou maximaal een staplengte aan anders zijn de Staptegels niet makkelijk beloopbaar
 • Gebruik je XXL Flagstones dan kun je deze ook prima onder elkaar doorleggen
 • Gebruik je een standaard formaat Flagstone als Stapsteen? Kies dan een dikke variant zodat de Flagstone-tegel niet gaat ‘bewegen’.
 • Bij een standaard formaat Flagstones, kun je Flagstones los in een patroon leggen met grind of gras erom heen.
 • Ronde Stapstenen leg je hooguit speels neer. In een patroon leggen is niet mogelijk omdat ze rond of ovaal van vorm zijn
 • Er zijn ook vierkante Stapstenen bij ons verkrijgbaar!
 • De keuze Stapstenen die wij leveren is enorm en direct beschikbaar.

Als Flagstone Company BV hebben wij een enorme voorraad. Wij raden u aan om bij ons langs te komen zodat u de Stapstenen zelf kunt uitkiezen.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.