Vakantie

Vakantie

Lees meer

Flagstones in de achtertuin

Zelf Flagstones plaatsen en afvoegen

Emiel en Ilona zijn in de ban geraakt van Flagstones. Geïnspireerd tijdens hun vakantie op de Dominicaanse Republiek en door een mooi aangelegde mediterrane tuin bij vrienden. Dit ultieme vakantiegevoel wilden zij ook graag thuis realiseren. En dat is goed gelukt, kan ik zeggen! Emiel heeft samen met zijn vriendin Ilona de handen zelf uit de mouwen gestoken.

Gestabiliseerd zand voor Flagstones

“Het is voor mij een bijzondere ervaring. Zeker als ik de reactie van Emiel hoor. Het Flagstone zetwerk niet alledaags Laat staan, dat het gezet wordt door een vrouwelijke persoonlijkheid. Ilona wapperde de vooroordelen direct weg. Zij weet van aanpakken. Aan het terras met Flagstones werkte zij hard mee. Emiel en Ilona zijn inmiddels vijf jaar eigenaar van deze mooie ruime hoekwoning in ’t Gooi. Twee jaar onderhandelden zij met de gemeente. Dit om een groenstrook erbij te kopen. Uiteindelijk is dit gelukt. Hun tuin is daarmee aanzienlijk stuk breder geworden.


Een zonnig en onderhoudsvrij terras


Er was een doelstelling na aankoop van deze grond. Een heerlijk ‘buiten wonen’ te creëren. Als eerste kwam de aanleg van terras aan de orde. Zonnig, onderhoudsvrij en met Flagstones. De kosten voor het plaatsen werden vervolgens inzichtelijk gemaakt. Het was Emiel direct duidelijk dat hij het project daarom zelf zou organiseren* Een belangrijk gegeven: als mensen inderdaad handig zijn, kan men dit overwegen. Je kunt veel geld terugverdienen door het zetwerk zelf uit te voeren*

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

De ondergrond van Flagstones

“Emiel ging aan de slag. Hij gebruikte voor de ondergrond gestabiliseerd zand. Vervolgens lijnde hij de achtertuin met touwen en lasers uit. In de tweede plaats bracht hij maar liefst 22 kub wit zand in de tuin aan. Emiel maakte het zichzelf niet makkelijk. Eigenlijk door twee fasen tegelijk aan te pakken. Het maken van een ondergrond en het plaatsen van de Flagstones. Daarbij ging het zowel om het ophogen van de terrasvloer. Maar ook het direct aanleggen van de Flagstones Brasil Yellow. Meestal gebeurt er één handeling tegelijk. Eerst een ondervloer en aansluitend de Flagstones leggen. Een knap staaltje werk dus”.

Brasil Yellow Flagstones

“Ik heb zelfs de indruk dat zij ‘hun handen hiervoor niet omdraaien’. Zoals het bekende spreekwoord zegt. Deze enthousiaste mensen zijn gewone echte aanpakkers! Zij doen alles op hun eigen wijze. Daarnaast hanteerden ze ook een andere voegmethode. Voor het voegwerk gebruikten zij een trekker. Dit horen wij eigenlijk nooit. Voor hen ging heel snel op deze wijze. Met het voegwerk waren ze zo klaar. Emiel geeft aan dat er aan deze werkwijze ook nadelen kleven. Zeker op sommige plaatsen waar de voeg iets lager ligt. Daar kreeg hij het minder strak. Maar het resultaat en de werkwijze mag er zijn. Onze kanttekening:  Voegen is arbeidsintensief. Je brengt het handmatig in bijvoorbeeld met een spuitzak. Of de voeg wordt erin gegoten met een smalle kan. Gebruik slechts één zak voeg per keer’.

Flagstone Assortiment

Flagstones buiten

“Inmiddels wonen Emiel en Ilona genieten steeds meer buiten. Emiel heeft na de aanleg van het terras een mooie lange 8-persoonstafel van aluminium en glas gemaakt. Daarnaast is er een luxe spa aangeschaft en een mooie barbecue. Palmen en een vijver maken het geheel bijna compleet….want er ontbreekt op dit moment nog een belangrijk facet: een mediterrane veranda die zeer in het oog zal springen. Wordt vervolgd dus”!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.