Woonboot

Woonboot

Lees meer

De keuze voor Flagstones

Spruyt Arkenbouw BV in Heerenveen realiseerde de bouw van de nieuwe ark. Een familiebedrijf dat al een halve eeuw bestaat. Zij bouwen lang drijvende bouwwerken die aan alle moderne eisen voldoen. En denken in esthetisch opzicht goed mee. Marja en Eelco kozen voor een ander materiaal dan hout. Ze wilden absoluut niet in een ‘houten doos’ wonen. De vloer moest van ander materiaal zijn. Mede geïnspireerd door de vloeren van de sauna. Anderzijds doordat ze bij


Flagstones, dat was wat ze wilden!


de arkenbouwer bij de bouw een andere ark bekeken. Daar plaatsten men grote vierkante tegels. Echter voor het plaatsen bewust gebroken. Vervolgens geplaatst op de vloer. Dat soort stenen is  te glad. Natuurlijk grillig gevormde stenen bleek de oplossing. Het benoemen van het gewenste product was even lastig. Totdat ze op het internet het woord vonden: Flagstones! Dat was precies wat ze wilden.

Een goed team met zetters is belangrijk

Onder de vloer van de hele woonark is namelijk nog een soort kelder. Dat wil zeggen: een constructie van een soort extra diepe bak. Door deze te gebruiken voor opslag, blijft het woongedeelte optimaal beschikbaar voor het dagelijkse wonen. Ruimtelijk is het zeker! Er volgde een professionele aanpak van plaatsing. Alle benodigde materialen komen weg bij The Flagstone Company. De materialen gingen direct naar de bouwer van de woonark in Heerenveen. Flagstone-zetwerk is exclusief en daarmee ook arbeidsintensief werk. Het zetten van Flagstones vraagt om expertise. Het is geen standaardwerk. Met kundigheid en snelheid werkte het zetbedrijf. Ze zijn op een andere manier niet te evenaren.

Specialistisch Zetwerk

De zoektocht naar de steen bracht ze zonder omwegen naar The Flagstone Company. Met het aanbod wat er in de showroom te zien is, waren ze er snel uit. De grote stenen van de oersterke kwaliteit Flagstones Alta Kwartsiet was het helemaal. Ze zagen dit in gedachten al direct voor zich op de vloer van hun nieuwe woonboot. Vooral de combinatie van de grillige gevormde antracietkleurige Stenen. In combinatie met de warme kleur van het hout maakte het plaatje af.


Gewicht van de Flagstones


Het is belangrijk rekening te houden met het gewicht van de Flagstones, Zeker bij de bouw van de boot, moest dit bekend zijn. Juist het gewicht van de Steen en het bijbehorende verwerkings- materiaal. Door dit precies uit te rekenen, werd bekend welke effecten dat heeft op de diepteligging van de ark. De vloer van de ark werd voor 80 procent voorzien in Flagstones. Het gewicht van de Flagstones had als gevolg dat de ark zo’n 8 cm dieper uit kwam. Hiermee heeft Spruyt Arkenbouw rekening gehouden.

 

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Wooncomfort kan met Flagstones

De ark kwam Amsterdam binnen op 30 april 2012.  In drie weken is de ark voorzien van een keuken en een badkamer. De verwerking van de schaaldelen met hout is binnen verticaal. Heel innovatief. In de woonark zorgen deze houten wanden nu voor een goede akoestiek. Op een paar dingetjes na is het helemaal klaar. De droom van Eelco en Marja is uitkomen. Dit door een comfortabele moderne woonark volledig naar hun wensen te realiseren. En dat allemaal op hun oude vertrouwde stekje in Amsterdam!

Wat is een woonboot?

“In Nederland liggen ongeveer 10.000 woonboten waarvan de meeste in Amsterdam (2500)” Een woonboot is niet meer (primair) bedoeld om mee te reizen. Een woonboot kan een ponton zijn met een soort huis erop, maar ook een zeilschip of bijvoorbeeld een oud binnenvaartschip. In het Amsterdams (centrum)beleid krijgen woonschepen momenteel voorkeur boven arken en scharken, vanwege uiterlijke kenmerken. Het wooncomfort van arken is doorgaans beter dan op scharken en woonschepen. Arken maken het meest efficiënt gebruik van de beschikbare ligplaats, woonschepen het minst.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.