Kentuck Knob

Kentuck Knob

Lees meer

Kentuck Knob: Natuurstenen muren en Flagstones

Tijdens het 10-jarige bestaan van The Flagstone Company wilden wij enkele bekende bouwwerken bezoeken. Al zo vaak hadden wij deze namen horen vallen. In Pennsylvania hebben wij daarom Kentuck Knob bezocht. Kentuck Knob is een vakantiehuis.  We spreken hier echter over een exclusieve luxe villa. Bij de entree links staat – een voor die tijd – bijzondere carport. De 3 Triangels (driehoekige) Natuurstenen zuilen dragen het dak van de carport. Kentuck Knob vormt aan de buitenkant een deel van een Hexagoon. Een Hexagoon is een zogenaamde regelmatige zeshoek. Ook de Natuurstenen schoorstenen in het huis lopen door in de vorm van een Triangel. De afwerking van het dak is met zink in bijzondere vormen. Vrijwel direct valt het bijzondere houtsnijwerk daar op. Onder andere bij de ramen. Het grote openliggende terrein voor het huis (de entree) is uitnodigend en bedekt met split. De trappen van de entree zijn bekleedt met een mooie melange van Flagstones. Vervolgens komen we aan bij de voordeur. Rechts in de hoek op de Natuurstenen muur hangt een speciaal rood “visitekaartje”. Hierop staan de initialen van Frank Lloyd Wright. Het is een beperkte oplage. Kentuck Knob is een privé bezit. Fotograferen is binnen helaas verboden.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Mooie grote Flagstones

Kentuck Knob wordt weliswaar – dat kan ook niet anders – overtroefd. Namelijk door het eerdere ontwerp van Frank Lloyd Wright: Fallingwater. Kentuck Knob blijft schitterend en isomgeven door veel grond en indrukwekkende natuur. Alle leefruimten bevinden zich op de begane grond.De interieurinrichting in dit huis heeft veel weg van het interieur van Fallingwater. Opnieuw meterslange banken en vrijwel hetzelfde kleuren pallet. Kleuren bestaande uit kersenrood en oker.  Hier zien wij opnieuw mooie grote Flagstones op de vloeren. Met opmerkelijk grotere voegen dan dat wij gewend zijn. Zowel binnen als buiten is er constructief Natuursteen toegepast. Je ziet dat in iedere ruimte terug. De Natuurstenen zijn op het terrein zelf gedolven en bekapt. Vervolgens is dit in 6 maanden tijd gezet met beperkte menskracht.

Natuurstenen van binnen naar buiten

Het rechter gedeelte van het huis is dominanter dan het linker gedeelte. En verrassend genoeg kun je bij binnenkomst niet spreken van een ontvangsthal. Je wordt feitelijk direct naar de living met de Natuurstenen open haard getrokken. Deze is voorzien van een unieke Flagstone vloer. Frank Lloyd Wright was ook Interieur Designer. Hij heeft daarom het hele weekendhuis ook ingericht. Alle details werden uitvoerig met hem besproken. Net zoals bij Falling Water is er gebruik gemaakt van bijzonder design. Bestaande uit lange banken. Verder is de living niet afgescheiden door muren. Opvallend is opnieuw de beperkte lichtinval. Daarnaast de zeer lage plafonds en smalle gangen. Deze keuze was een vastbeslotenheid van de architect. Voor de Familie Hagen heeft Frank Lloyd Wright iets water bij de wijn gedaan. Vanwege het feit dat hun zoon erg lang was. De Natuurstenen Muren zijn in het hele huis constructief doorgetrokken. Net zoals bij Falling Water vrij zacht van structuur. De Natuurstenen zijn op het terrein zelf verkregen. Daarmee gaan de kleuren op in de buitenomgeving. De Flagstones zijn in het huis behandeld. En daardoor zijn ze donkerder van kleur dan de Flagstones buiten. Wij zeggen bij ons in het bedrijf altijd dat Natuursteen een hoog emotioneel gehalte heeft. Dat voel je hier zeker  ook terug. Het levert mij kippenvel op. Een geniale combinatie en denkwijze van deze architect.

Flagstones als losse Stapstenen

Het warmste gedeelte in het huis is de keuken. Deze bevindt zich centraal in het midden tussen de living en de slaapkamers. Aan twee kanten toegankelijk. Modern en gemaakt in de vorm van een Hexagoon. De hoge lichtkoepel in de keuken zorgt ervoor dat dit de lichtste ruimte is in het huis. Alle vloeren, met uitzondering van de keuken, zijn in dezelfde Flagstones doorgetrokken. In de keuken is kurk toegepast. De Flagstones zouden afkomstig zijn uit de streek Maryland. De verandagrenst aan de exclusieve living en woonkeuken. En heeft maar liefst een overspanning van ongeveer 2,5 meter. Hier mogen we gelukkig wel foto’s maken! De Flagstones lopen vanuit de eerder genoemde ruimtes geleidelijk door. De woonkeuken en living kunnen open worden verbonden met de veranda. Dit kan door middel van het openen van deuren en ramen. De overkapping heeft een hoge aantrekkingskracht. Gemaakt van duurzaam hout. Het telt vele kleine lichtkoepels (glazen uitsparingen opnieuw in de vorm van een Hexagoon). Dit extra licht is absoluut nodig omdat het binnen vrij donker is. Binnen is het hierdoor comfortabel en uiteraard koel. De tafel in de woonkeuken is van een bijzonder ontwerp van Frank Lloyd Wright. Het is in delen eenvoudig uit elkaar te halen en herplaatsbaar.

www.natuursteenstrips.nl

In het vakantiehuis zijn 3 slaapkamers met een eigen badkamer. Overal komen de Natuurstenen Muren en Flagstones terug. Achter het huis bevindt zich de patio. Tevens voorzien van Flagstones. Ook is er een klein watertje gemaakt. Dit is afgeleid van het Falling Water House (op verzoek van mevrouw Hagen), maar kan niet worden vergeleken. De Flagstones zijn ook als losse Stapstenen in de rustgevende tuin geplaatst.


Inspiratie door zogenaamde Fröbelblokken


Frank Lloyd Wright was 86 jaar, toen hij dit bijzondere bouwwerk ontwierp. Hij is door de bijzondere toegepaste vormen bij Kentuck Knob geïnspireerd. Vreemd genoeg door zijn jeugd (de zogenaamde Fröbelblokken). Frank Lloyd Wright is terecht één van de bekendste Architecten uit de wereldwijde geschiedenis. Hij heeft meer dan 400 ontwerpen gemaakt.  Waarvan er ongeveer 200 zijn uitgevoerd. Bron: deze informatie is ontvangen tijdens een rondleiding https://kentuckknob.com/

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.