Alta Kwartsiet Flagstones. Toegepast in een riante keuken.

Architect John Lautner

Lees meer

Flagstones in de keuken

Alta Kwartsiet als binnenvloer

Jaarlijks vertrekt architect Tycho Saariste meerdere malen naar het buitenland om bouwwerken te bezichtigen. Het liefst van zijn grote voorbeeld, Architect John Lautner. Voor het ontwerp van zijn eigen huis keek Saariste met een schuin oog naar deze meester. Lautner maakte decennia geleden indruk met enkele imposante Flagstone-creaties.

Service van The Flagstone Company

Destijds bezochten wij The Flagstone Company. We hebben stenen daar aan de orde gesteld. De wijze waarop wij zijn voorgelicht, is te omschrijven als zeer correct. Natuurlijk hebben wij nog wel wat alternatieven overwogen. Maar uiteindelijk boden zij ons het beste totaalplaatje. De producten zagen er goed uit. Er is een snelle levertijd en de prijs is uitstekend. Vanaf dag één verliep alles prettig. Regelmatig belde The Flagstone Company ons. Zij stuurden zelfs ook monsters naar ons toe. Het is met name door de pro-activiteit dat ik overstag ben gegaan. Het duurt bij andere bedrijven wel eens drie dagen voordat je antwoord krijgt. Dan haak ik vaak al af. Nee, de manier waar­op The Flagstone Company met haar klanten omgaat, is heel plezierig.

Ontwerpen met Flagstones

“Aanvankelijk had ik bij het ontwerp nog geen Flagstones in gedachten. Toen de ruwbouw klaar was, moest er een beslissing komen. De keuze was noodzakelijk voor het materiaal van de vloer. Oorspronkelijk wilden we sumi stone. Dat is een leisteen. Heel anders, maar niet geschikt voor intensief gebruik. We deden zelf wat testen. Daaruit bleek dat het materiaal gewoonweg te zacht was. En daarmee te gevoelig voor krassen. Toen deze sumi stone afviel, kwamen we zogezegd bij The Flagstone Company terecht.

Hoogwaardige kwaliteit


Alta Kwartsiet is van een hoogwaardige en werkelijk keiharde kwaliteit. Een mooie pallet in een mix van grote platen en kleine stukken. Natuurlijk zijn de grootste stenen op de meest opvallende plekken neergelegd. Zoals in de loop en in de keuken. Daarnaast is de kleur heel bepalend. Hierin zit een bepaalde glansgraad. Bij strijklicht gaat het mooi genuanceerd glimmen. Bij weer ander licht wordt Alta Kwartsiet juist wat groenig. Wij vinden het al met al een karaktervolle steen. Het leeft echt en is verre van monotoon.

Ondergrond Flagstones

Voor de vloeropbouw maakten we eerst een betonvloer. Daar bovenop een pakket voor de verwarming van de vloer. Vervolgens een gladde ‘smeer’-­vloer van zandcement, zodat er een vlakke ondergrond ontstond. Hierop brachten we de Flagstones aan in een zogenaamde ‘dikbed’-mortel. We hebben daarbij rekening gehouden met dc hoogte van de vloer. Aangezien de pui er over de gehele breedte, al in zat. Maar het is gelukkig helemaal goed gegaan.”

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Architecten die werken met Flagstones

“John Lautner heeft invloed op mijn keuze. De redenen waarvoor hij Flagstones gebruikte, zijn ongeveer dezelfde als de mijne. In zijn huizen zitten veel curves en schuine lijnen. Dan zijn andere patronen al snel te dominant. Flagstones passen er daarom heel goed bij. Het is daarnaast een natuurlijk materiaal dat ook geschikt is voor de tuin. Met dit aspect haal je het landschap naar binnen. En dat is iets wat Lautner veel deed. Ik heb dat hier ook zonder meer willen verbeelden. Toen ik dit huis aanvankelijk ontwierp, begon ik met een rechte doos. Maar nadat ik Lautner zijn wer zag, belandde dat ontwerp linea recta in de vuilnisbak. Dankzij Lautner ben ik veel vrijer gaan denken en doen. Als ik ergens niet uitkom, stel ik mijzelf vaak de vraag:

‘What would Lautner do?’

Als Architect ben ik van plan om vaker Flagstones toe te passen. Tot deze keer aan toe gebruikte ik het niet. Dit idee ontstond tijdens de bouw. Ik denk dat ik er vaker mee ga experimenteren. Toen de vloer lag, wilde ik er nog wel een hele zijwand mee bekleden. Het meest gelukkig ben ik met de plantenbak van Flagstones. Deze loopt van binnen naar buiten door. Dat is iets heel persoonlijks geworden. Het geeft namelijk enorm veel karakter aan ons huis.”

Alta Kwartsiet Flagstones! 

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.