Natuursteen gevelbekleding

Gevelbekleding met Natuurstenen:

  • Onderhoudsarme natuurlijke wand- en gevelbekleding
  • Flagstones worden op de vlakken wand verlijmd
  • Zorg dat de wand draagkrachtig en cementgebonden is
  • Kies voor wandbekleding dun formaat Flagstones
  • Voor de gevel- en wandbekleding zijn er meerdere kleuren

Bungalow

Lees meer

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Flagstones gevelbekleding

In de loop van de jaren was de oude bungalow langzamerhand de eigen identiteit kwijt geraakt. Vervolgens is er door het architectenbureau studie en analyse geweest. Vooral naar alle, in de tijd, opeenvolgende cosmetische behandelingen. Deze studie heeft laten zien waar in het originele ontwerp geweld was aangedaan. Dat wil zeggen: de ronde erker, maar ook de grote dak overstekken. Bovendien ook de schuin oplopende dakvlakken en het glazen bouwstenen trappenhuis. Zo werden alle oneigenlijke elementen zoveel mogelijk van de bungalow gestript. Daarna werden de ruimten en lay-out weer opnieuw leesbaar. En daardoor kreeg het huis met deze Flagstones de ziel weer terug. Vandaar dat het thema ontstond: ‘Back to the future’ en er direct een link werd gemaakt naar de trend van vroeger en nu: Natuursteen Gevelbekleding – de Flagstones!

Voorbeelden Natuursteen Gevelbekleding:

Natuurlijk zijn er naast de vlakke Flagstones (gebroken Natuurstenen) ook andere interessante mogelijkheden voor de wandbekleding van gevels, muren en wanden. Denk hierbij dan aan grote gevelpanelen of gevelplaten. Dit is een andere en makkelijke vorm om toe te passen. Het nadeel hiervan is dat Natuursteen gevelbekleding in verhouding veel mooier en duurzamer is. Zie het artikel hierboven over Flagstone-wandbekleding of zoals de foto een andere mogelijkheid als het gaat wandbekleding met Steenstrips

Natuursteen gevelbekleding montage

Voor het verwerken van Natuursteen hebben wij diverse handleidingen beschikbaar. Kijk als eerste eens naar de pagina Flagstone wandbekleding. In dit artikel, dat met name gaat over het verticaal plaatsen van Natuursteen, is al veel informatie beschikbaar. Niet alleen over het zetwerk van de gebroken scherven Flagstones, juist ook over het verlijmen ervan. Vroeger werden gevels en muren voor Flagstones in de cement gezet. Tegenwoordig is dit meestal met verlijming met de ARDEX X32. ARDEX X32 is eenvoudiger verwerkbaar. Vervolgens is de voeg van de Natuursteen gevelbekleding natuurlijk belangrijk. Kies hiervoor ARDEX GK. ARDEX is in grijs en in zandkleur leverbaar. Met een grijze voeg maak je het project moderner en strakker. Met een zandbeige voeg gaat het meer de kant op van Zuid-Europa. Oftewel meer mediterraan.

Gevelbekleding van Natuursteen

Een aandachtspunt om werking in een ondermuur te voorkomen, is de toepassing van Georete glasvezelnet. Door glasvezelnet met pluggen op de muur te gebruiken, zorg je ervoor dat de nieuwe muur sterk is. Dit glasvezelnet in combinatie met de pluggen is dermate sterk. Het wordt namelijk als het ware een nieuwe voorzetwand. Vanzelfsprekend is het essentieel dat de muren waarop gewerkt wordt draagkrachtig, schoon en geschikt zijn. Een ondergrond dient geschikt te zijn voor het gebruik van lijmmortel met cement als basis.

Natuursteen gevelbekleding detail

Een Natuursteen gevelbekleding detail gaat om de afwerking van de Natuurstenen op de muur (het ambachtelijke zetwerk). Alsook aandacht geven daar waar het de gevelbekleding van Natuursteen eindigt Bijvoorbeeld hoe werk je de muur af bij het einde van de wandbekleding? Dat wil zeggen dat op de hoek er juist éxtra aandacht uitgaat naar het detail. Een hoek van een muur wordt in dit geval afgewerkt met Natuurstenen hoeken of een hoek wordt afgewerkt met bijvoorbeeld een verticale balk. Waarbij de termij geldt dat ongelijk, gelijk is. Dat wil zeggen dat de verticale balk dan altijd uitsteekt ten opzichte van de Natuurstenen muur. De natuurstenen van de gevelbekleding vallen dan feitelijk iets teru. Maar ook een kozijn of een afdekker is een Natuursteen gevelbekleding detail.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.