Flagstones van The Flagstone Company Vaassen

Vijverrand:

 • Flagstones geven een natuurlijke uitstraling
 • Kies uit verschillende kleurvariaties en texturen Natuursteen
 • Zorg dat de vijver stenen (Flagstones) goed vast liggen
 • Combineer de Flagstones met planten
 • Gebruik de Flagstones bij de vijver ook als Stapsteen!

Vijverrand

Lees meer

Vijver stenen

Flagstones en Natuurstenen voor de vijver

“Ik vraag de hovenier waar ik precies moet zijn voor de vijver stenen. Hij zegt: ‘dat hoef ik niet te vertellen, je ziet de Flagstones bij de vijverrand vanzelf’. En inderdaad. Zodra ik mijn weg vervolg, zie ik een in het oog springende waterpartij met Natuurstenen liggen. De eigenaar is daarmee duidelijk ook een liefhebber van grote koi karpers. In deze bijzondere grote vijver zwemmen er tientallen rond.”

Vijver stenen kopen

“In mijn enthousiasme, loop ik om de waterpartij heen. Zo zie ik een natuurlijk aangelegde waterval met Flagstones. Het water loopt over de Flagstone-stenen langs de waterval al kabbelend naar beneden. Een groot voordeel van vijver stenen – in combinatie met stromend water -, is dat het gekletter van het water het directe geluid breekt. Dat wil zeggen dat het geluid van het water op de vijver stenen andere minder prettige geluiden overtroeft. Dit is dan ook vaak een reden dat landschaparchitecten een fontein of een waterval in een vijver intekenen, naast het sierlijke aspect ervan. Ten tweede geeft het geluid van bewegend water natuurlijk ook innerlijke rust. De zeer grote rotsblokken in de vijver bepalen  tevens het beeld van het ontwerp van de vijver. De Flagstones Kleansis Plakes zijn bij dit voorbeeld gebruikt waterval stenen“.

Flagstones voor de vijver

“Deze vijver stenen, waaronder Ardenner keien zijn zorgvuldig gelegd. De vijverrand met de Flagstones zorgt voor een mooie overgang van de vijver naar de tuin. Eigenlijk kijk je je ogen op dit perceel uit. Hoveniersbedrijf De Terebint werkte bij de aanleg van de vijver stenen een groot deel op persoonlijk gevoel. Dat wil zeggen: zonder een vijverontwerp te maken. De opdrachtgever geeft daarmee al het vertrouwen voor de aanleg van een goed resultaat. Mede dankzij de waterval stenen met de Ardenner keien en de Kleansis Plakes Flagstones behoort dit in ieder geval tot een unieke vijver.”

Door voor een natuurlijke afwerking te kiezen zoals Flagstones - zorgt u ervoor dat het vijverfolie niet meer in het zicht is.

Kleansis Plakes Flagstones

“Al met al is deze waterpartij met Natuurstenen een prachtige, in het oog springende plek geworden. Bovenal naar volle tevredenheid van de eigenaar. Heel langzaam zakt de zon achter de bomen. Ik kijk nog een keer naar de spiegeling in het water van de vijver. En schiet een laatste plaatje van de waterval en vijver stenen. Wat komen deze Flagstones en Ardenner Sierkeien in dit vijverontwerp prachtig tot hun recht.

Voor het ontwerp koos men dus de Kleansis Plakes Flagstones. Dit is een blauw grijze Flagstone, karaktervol en afkomstig uit Griekenland. The Flagstone Company importeert deze Steen al sinds 2004. Wij staan in contact met de eigenaren van de Flagstone groeves. Meestal is het zo dat er meerdere maten verkrijgbaar zijn, ook het grootformaat.”

Waar plaats je vijver stenen?

Allereerst bepaal je bij het aanleggen van een vijver de locatie. Het kan belangrijk zijn om juist de zon in de tuin op te zoeken voor de vijver als je koi karpers wilt houden. Koi Karpers hebben natuurlijk wel voldoende ruimte nodig dus ook daar dient de vijver aan te voldoen. Verder is de diepte van de vijver van groot belang. Pas als je toe bent aan de vijverrand, is de plek van de vijver stenen belangrijk.

Stapelen van Flagstones

Je stapelt Flagstones of je plaatst de vijver stenen achter elkaar. Daarbij is het belangrijk om te bepalen of de vijver stenen ook belopen worden. In dit geval dienen de Flagstones veilig en vast te worden gelegd of gemetseld. Dat kan met beschikbare lijm op een vaste ondervloer van cement of beton (ARDEX X32). Als er voldoende ruimte is en de vijver stenen worden los gelegd, zorg dan dat deze stenen voor de vijver ook stabiel liggen.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Meer foto's Flagstones
 • Flagstones in de voortuin. 133
  Terras

  De mooiste onkruidvrije Flagstone-terrassen. Veel sfeer en mogelijkheden. Van landelijk tot modern tot mediterrane tuin. Bekijk alle toepassingen en foto's.

 • Flagstones met smalle voeg 66
  Gevelbekleding

  Alle foto's van Flagstones op de gevel. Want dit komen wij in toenemende mate tegen. Natuurstenen op gevels - muren. Weliswaar met een beperkte dikte. Bekijk alles!

 • Flagstones open haard - schouw. 27
  Haard en Kachel

  Het plaatsen van Flagstone Haard en Kachel is 'n ambachtelijk werk. Het wordt een succes als je er tijd aan besteedt. Met geschikte lijm en uitleg wordt het een succes. Lees meer!

 • Dunne Flagstones zijn het meest geschikt voor wandbekleding. 39
  Zetwerk

  Sinds 2004 staat The Flagstone Company in contact met gespecialiseerde zelfstandige zetters. Dit ambachtelijke werk kunt u dus uitbesteden. Bel ons voor contactgegevens!

 • zwarte flagstone vloer bijgebouw - veranda 45
  Veranda

  Voor sfeer zijn vloeren, muren en plafonds van essentieel belang. Vaak worden onze producten, zoals Flagstones of Steenstrips, ook toegepast bij overkappingen. Lees meer!

 • Flagstones natuurlijk zwembad. 57
  Zwembad

  Voor Flagstones bij het zwembad gebruikt u het beste kwartsiet (minimale waterabsorptie). Flagstones zijn van origine niet glad en dus zeer geschikt. Bekijk de foto's!

 • Flagstones los in de tuin met gras er tussen. Kleansis Plakes Flagstones. 66
  Stapstenen

  'Stepping Stones' los in de tuin. We zien het weer steeds vaker. Makkelijk als stapstenen tussen het gras, grind. Bijvoorbeeld met vetplanten. Wij hebben Stapstenen per stuk te koop!

 • Flagstone-pad aan de waterkant (nog ongevoegd). 54
  Tuinpaden

  Sierstenen zoals Flagstones maken de tuin aantrekkelijk. Het geeft een speelse, stoere sfeer. Door toepassing van de juiste kleuren is het een natuurlijk element. Lees meer!

 • Alta Kwartsiet Flagstones en Steenstrips 15
  Flagstones en Steenstrips

  Flagstones en Steenstrips versterken elkaar. Kies daarom voor een contrast met de vorm. Maar juist ook door de kleuren op elkaar aanpassen. Bekijk de mogelijkheden!

 • Flagstone muur gestapeld Natuursteen. 30
  Stapelmuur

  Robuuste tuinmuren met losse Flagstones op elkaar gestapeld. Soms met iets cement er tussen. De mooiste Natuurstenen Muren kunt u hiermee bereiken. Bekijk de voorbeelden!

 • Mooie formaten Flagstones. Direct verkrijgbaar uit voorraad bij The Flagstone Company. 39
  Vijver

  Flagstones zijn in alle kleuren verkrijgbaar ook voor de vijver. Niet alleen als vijverrand of staptegel. Juist ook voor een waterval. Natuurlijke materialen zijn sfeermakers!

 • Sahara Kwartsiet Flagstones - enkel leverbaar bij grotere hoeveelheden. 27
  Wellness

  Karaktervolle accenten met gebroken Natuurstenen voor vloer of wand. Zagen wij het al vaak in het buitenland. Nu ook in Nederland steeds meer toegepast. Vele mogelijkheden!

 • Calanca Kwartsiet Flagstones - Kinderspeeltuin - plantsoen Tudorpark Hoofddorp. 25
  Park

  Natuurlijke paden, onderhoudsarm en geen onkruid. Passend binnen het architectonische landschap, de wijk of de tuin. Uniek is dat de Flagstone geen richting kent. Lees meer!

 • Flagstone wand in de keuken. 19
  Keuken

  Wandbekleding met scherven Natuursteen of juist indrukwekkende vloeren. Wij zien het steeds vaker terug als natuurlijk element in de keuken. Alle ideeën vindt u hier!

 • Trap met Flagstone treden. 33
  Trap

  Verhogingen in de tuin lost u op door bijvoorbeeld het maken van Flagstone trappen. Daarmee realiseert u een natuurlijk effect in de tuin. Er zijn diverse toepassingen mogelijk!

 • Flagstones op hoeken. 12
  Hoeken

  Hoekoplossingen voor Flagstones. Verschillende manieren om de hoeken mooi met deze natuurstenen af te werken. Bekijk de voorbeelden zodat u een keuze kunt maken!

 • 39
  Binnenvloer

  Flagstones voor binnen. Stoer, elegant en stijlvol. We zien vloeren terug in alle kleuren van wit tot donkergrijs. Vaak ook van binnen naar buiten. Echt wat anders. Laat u zich inspireren!

 • Mooie toegang villa met Flagstones. 21
  Entree en Oprit

  Van bestrating met Flagstones buiten tot een mooie omlijsting van gebroken Natuurstenen rondom de toegangsdeur. Op diverse manieren kunt u de benodigde accenten leggen. Lees meer!

 • 3D visualisatie Steenstrips en Flagstones 21
  Wanden

  Vlakke natuurstenen wanden zonder diepte en toch de sfeer van gebroken natuursteen. Werd het veel gedaan in de jaren '70, komt het nu weer helemaal terug! Lees meer!

 • Dakbedekking met leien. 9
  Dakbedekking

  Flagstones worden zelfs in het buitenland als dakbedekking toegepast. Natuurlijk met speciale verankering. Belangrijk is wel dat de dakconstructie het gewicht kan dragen!

 • Flagstones Mediterrane uitstraling - buitenland. 30
  Buitenland

  Het internationale toerisme neemt toe. Dit betekent dat mensen ook binnen en buiten Europa ideeën opdoen. Een link naar het buitenland geeft dan vaak de gewenste sfeer!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.