deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Dakbedekking

Lees meer

Flagstone Dakleien - Foto's

Leistenen zoals de daken in Italië

In het buitenland gebeurt het al eeuwen: Flagstone dakleien. Vooral in Italië komt dit veel voor. Het is echt verrassend hoe breed het product Flagstone kan worden toegepast. Eerder vertelde een relatie van ons over een oude Noorse kerk in Rotterdam. Daarop is een Flagstone-dak geplaatst. Zijn voornemen was op grond hiervan een dergelijke dakconstructie te realiseren met diverse kleuren Leisteen. Belangrijk is om die reden wel met het gewicht van de Flagstones rekening te houden. Een dunne variant Flagstone is namelijk daardoor het meest geschikt. Het gewicht is dan minimaal. Dus ongeveer 50 kg per m2.

Bekijk ons Assortiment!

Dakleien – bepaal het gewicht

De hierboven geplaatste foto’s betreffen voorbeelden uit het buitenland. Maar ook foto’s van een Noors koffiehuisje. Het zijn mooie ambachtelijk bouwwerken. Dat wil zeggen: met een rustiek dak in de Noorse stijl. De keuze bij het koffiehuisje zijn vier verschillende soorten Flagstones. Namelijk leisteen en kwartsiet. Zoals bijvoorbeeld: Kavala, Kleansis, Brasil Yellow en Brasil Rosso Flagstones). Men verwerkt deze Stenen als het ware als leie. Zo geschiedt dit zonder de vorm te veranderen. Voor dakbedekking adviseren wij doorgaans grote formaten Steen. Dit voor een optimaal resultaat. Houdt rekening met het gewicht! Want een gemiddelde grote Flagstone-Steen weegt maar liefst 80 kilo per m2.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto’s, 404 pagina’s). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.