Bijzondere tuin met Natuursteen.

Flagstones in de tuin:

  • Karaktervolle en natuurlijke verharding
  • Deze Flagstones zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar
  • Flagstones zijn natuurlijke scherven Natuursteen
  • Je ziet Flagstones veel in Zuid-Europa zoals Italië

Flagstone Tuinen

Lees meer

Inrichting van de tuin met Natuurstenen

Suzan: “Ons huis dateert uit de jaren 30 en heeft een – voor stadse begrippen – grote achtertuin van 35 meter diep. Het gevoel van ruimte en vrijheid wat dat gaf, was de voornaamste reden om vijf jaar geleden het huis te kopen. Daarna hebben we eerst de noodzakelijke verbouwingen aan het interieur gedaan. Je kent het wel, ‘aanpassingen aan de wensen van de tijd’. Al gauw hebben we ook een serre aan het huis gezet: we wilden langer optimaal kunnen genieten van onze tuin. We kozen daarom voor een luxe soort kassenbouw met een buitenklimaat. Dat houdt onder andere in dat het onverwarmd is. Voordeel is dat je het idee hebt dat je 9 maanden per jaar buiten kan verblijven. Zomers vinden we het sowieso het prettigst om waar mogelijk buiten te zijn. We beschouwen de tuin dan ook als van wezenlijk belang voor ons woongenot en zagen er naar uit hem flink op de schop te nemen. Bovendien wilden we er een extra (werk)-ruimte in maken. Daarnaast wilde ik als tuinontwerper natuurlijk een tuin die mijn eigen ideeën over tuin-architectuur zou weerspiegelen”.

Keuze Flagstones

Flagstones hebben een zuidelijk temperament: grillig en eigenzinnig, maar tegelijkertijd kun je er alle kanten mee op. En ze tonen – juist als ze nat zijn – hun kleurbereik en diepte. In de volle zon liggen deze Flagstones in de tuin er zacht en zinderend bij. Het is zo heerlijk toeven in de achtertuin. Een andere inspiratiebron vormen Oosterse filosofieën. Met name met betrekking tot kunst en toegepaste vormgeving. Maar ook meer theoretische uitgangspunten als de schoonheid van het vergankelijke en het aanvaarden van imperfecties boeien me zeer. Ga het voor jezelf maar eens na: wij in het westen streven vaak naar een zo recht mogelijk geheel, een zo glad mogelijk oppervlak. Maar daar is juist niets aan! Perfectie is leeg en saai; er valt niets aan op. De uitstraling van Flagstones past wel precies binnen die filosofie. Kortom: het ‘leeft’ en beweegt mee met de elementen. Tegelijkertijd is het duurzaam en gaat er kracht, onverzettelijkheid en eeuwigheid vanuit. Maar hoezeer ik me ook laat inspireren door andere culturen, ik laat me niet gemakkelijk in een beperkend vormpje passen. Ik maak niet bij uitstek Japanse of Italiaanse tuinen; Ik pluk er alleen interessante elementen uit en pas die toe binnen onze westerse kaders”.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

De zitkuil met Flagstones

“Het Flagstone terras is strak en loopt door de werkkamer in. Dat zorgt voor eenheid, en maakt het geheel groter doordat de grens tussen binnen en buiten vervaagd. Ik heb bij alles gekozen voor een goede kwaliteit aan materialen. En dat zie je. Voor de Flagstone voegen heb ik me door de The Flagstone Company laten adviseren. Het is de combinatie die precies voor de goede ‘look & feel’ zorgt. Ik was tot dan lang aan het twijfelen geweest over de kleur die de muren moesten krijgen. maar nu wist ik meteen: ‘dit wordt het!’ Met een brok overgebleven voegmateriaal ben ik naar de verfhandel gegaan. Daar heb ik samen met de verfdeskundige exact dezelfde kleur voor mijn Flagstones gekozen. Uiteindelijk wordt de mediterrane sfeer er extra door benadrukt. De zon lijkt feller te schijnen doordat de muren zo warm en licht zijn. In het achterste gedeelte van de tuin hebben we de Flagstones op een natuurlijker manier gelegd. Het is een afgeleide van wat je vroeger zag in tuinen: de Flagstone als stapsteen in het gras. Alleen is de verhouding nu omgedraaid: de Flagstones vormen een organisch golvend pad waarbij het gras slechts het voegmateriaal is. Door het gras als voeg te gebruiken, krijg je een natuurlijk en nonchalant paadje. hier zie je ook de associatie met Stapstenen in mos in Japanse tuinen. Dit gedeelte hebben we helemaal zelf ter hand genomen.”

Flagstone Stapstenen

We hebben de Flastone-stenen neergelegd in het goede patroon en in de natte aarde gedrukt, zodat ze zo stevig mogelijk lagen. Vervolgens de voegen ingezaaid en de eerste weken flink vochtig gehouden. In een maand waren de voegen overal grotendeels gevuld en kwamen de Flagstones daardoor vaster te liggen. De Flagstones op deze manier verwerken was een beetje een experiment, maar het is volledig geslaagd. Ik vind het vooral fijn dat het er meteen ‘oud’ uitziet, en niet ‘net aangelegd’. In Nederland zie je naar mijn smaak op het gebied van tuinieren te veel keurigheid. Er mogen nergens ongeplande plantjes staan: onkruid wordt meteen verwijderd. Netjes binnen de lijntjes kleuren is het devies. Terwijl je juist de meest verrassende resultaten krijgt door wat meer ‘laisser faire’ en eigenheid”.

Flagstone Terras – Het resultaat

“In het begin zag je mensen fronsen: wat gaat ze nu weer allemaal doen… Een tuin zo drastisch op de schop nemen, zijn de meesten niet gewend. Toch is het vaak noodzakelijk om een basisstructuur te creëren die bij je past en waarmee je blijvend vooruit kunt. Toen we hier kwamen wonen, stond er een houten duiventil van acht bij anderhalve meter en een schots en scheve stenen schuur van tien bij twee. En dat allemaal in de lengte-richting: het was een lange pijpenla.


Het is precies geworden wat ik voor ogen had.


Nu is de structuur veel beter: het is één geheel, bestaande uit drie duidelijke ‘tuinkamers’ met elk hun eigen sfeer en functie. Het eerste gedeelte dat aan het huis grenst, noemen we zelf ‘het erf’. De keuze voor grind refereert een beetje aan het boerenerf. Het is echter een fijne, ronde, riviergrindsoort. Speciaal gekozen om ook met blote voeten over heen te kunnen lopen. Op het erf is er een bankje om bij huis te zitten en een verscholen prieeltje naast de keuken.

Flagstone Binnenplaats

Daarna volgt het gedeelte met de Flagstones: ‘de binnenplaats’. Binnenplaatsen en ommuurde tuinen zie je veel in zuidelijke, ook Arabische, landen. Ze geven een beschut gevoel en daardoor huiselijke intimiteit. Op de binnenplaats bevindt zich mijn atelier. Zomers werk ik er achter de computer, terwijl de schuifdeuren openstaan. Daarnaast gebruik ik het als kleine expositieruimte voor mijn vrije werk. Tegenover mijn werkkamer is een zitplek gecreëerd. Op de achtergrond hoor je het water in de strakke maar sfeervolle vijver met Flagstone wandbekleding neervallen. Dit geluid werkt door, isoleert je in je omgeving en geeft daardoor extra rust. Het derde en laatste gedeelte noemen we ‘de jungle’. Hoewel het daarvoor nog te jong is en nu nog niet volgroeid genoeg. Het is een geaccidenteerd gedeelte, met behalve een organisch gevormde plantentuin ook een verzonken terras achterin. Ja het klopt, in de jaren zeventig noemde je dat een zitkuil. Door de verlaging kijk je niet op de planten maar er tegenaan. Alle bebouwing wordt er door aan het oog onttrokken. ‘s Avonds hoor je een kikker in het water plonzen en de egel tussen het gevallen blad snuffelen. Je waant je dan ver weg van de drukte van alle dag.”

Meer dan 100 decoratieve Steenstrippen

Bij de toepassing van Steenstrips voor het verbouwen van een woning, het aankleden van nieuwbouw of renovatie, is het belangrijk de sfeer te voelen en te proeven. The Flagstone Company heeft het grootste aanbod: meer dan 100 decoratieve Steenstrips kunt u bekijken in onze indrukwekkende showroom!

Bezoek natuursteenstrips.nl

Stenen zoals in Zuid-Europa

Mensen komen de tuin binnen en slaan hun hand voor de mond: zo’n metamorfose hadden ze toch ook weer niet verwacht. Eén van de dingen die ik graag in mijn eigen tuin benadrukt wilde zien, was het gevoel en de zonnigheid van de méditerranée. Het grappige wat ik nu ontdek, is dat iedereen het koppelt aan het land waar hij of zij op vakantie is geweest. Doet het mijzelf herinneren aan Italie, laatst was er iemand die uitriep: “Ooh.. het is precies Spanje”, en weer een ander waande zich direct in Frankrijk of in Griekenland. Ik hoor alle landen met trots voorbij komen en denk dan ‘mijn opzet is goed geslaagd!’“
Fotomateriaal Mary Brewer en Suzan van Lieshout.

Alle soorten en kleuren Flagstones, klik hier!


Kijk voor meer informatie over het werk van Suzan van Lieshout op www.vanlieshout-visuele-ideeen.nl

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.