Blue Mozambique Flagstones. Gevelbekleding van een riante villa.

Flagstone Gevel:

 • Indrukwekkend
 • Ter plaatse op maat gezaagd
 • Minimale voeg
 • Onderhoudsarm

Flagstone-Gevel

Lees meer

Stenen schoorsteen met Flagstones


Inspiratie door Amerika en Canada


In Amerika en Canada zag ik veel imposante huizen. Meestal voorzien van een stenen schoorsteen met Flagstones. Ik vind dit prachtige details. Dat wilde ik ook. Het hele huis zie ik als een creatie. Een schilderij dat steeds meer zeggingskracht krijgt. De Flagstones geven aan de buitenzijde een prachtig aspect aan het huis. Dat komt door de verschillen in valling van het zonlicht. De keuze voor de Natuursteenstrips binnen, komt voort uit de wens voor een bepaalde ruwheid. Ik heb veel gezien op het gebied van Flagstones. Een leverancier in de buurt is ideaal. Zeker als deze ook nog veel materiaal kan tonen!

Flagstone gevel met minimale voegen

“We wisten heel goed welke kant we op wilden. Met het ontwerp op zak bezochten we de showroom van The Flagstone Company. Gelukkig liggen daar heel veel soorten. Onze keuze werd al snel definitief. Mede gesteund door het vakkundige advies over de toepassing.

Afstandsblokje


De zetters lijmen de Flagstone-stenen volledig met ARDEX X32. Ze gebruiken hiervoor een speciaal ‘afstandsblokje’. Daardoor, blijft er een exact zelfde afstand tussen de Flagstones (‘de voeg’). Het precisiewerk met Flagstones is het vak van zeer deskundige mensen. Per man zet men ongeveer 3 m2 per dag op de gevel. Voor de openblijvende delen, zijn er exacte gezaagde passtukken gemaakt. Minutieus werk en zeer exclusief. Deze smalle voeg past zeer goed bij het totaalontwerp van het huis. De voeg hardt relatief snel uit. Het is daarom belangrijk dat men tijdig uitwast. Dit proces van uitwassen, herhaal je aansluitend vier keer. Uitwassen is het makkelijkst met een soort sponsbassin. Je doopt een speciale spons met handvat in een emmer. Vervolgens drukt deze deels over rollers die aan de emmer vast zitten (uitknijpen). Het is belangrijk om dit goed met veel schoon water te doen. Daarmee voorkom je een mogelijke waas op de Flagstones”.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Blue Mozambique Flagstones

“De Flagstone Blue Mozambique overtuigde mij. Het wisselend ruwe ten opzichte van het gladde oppervlak. De wisseling van de kleuren naar gelang de weersomstandigheden. Het huis heeft daardoor nooit een statische uitstraling. Dat komt door de kleuren en de materialen. Alles moet kloppen bij de realisatie van dit huis. Daarom was de Blue Mozambique voor het totaalplaatje de ultieme keuze. We zijn nog niet klaar. Maar voor mij valt alles inmiddels als een puzzel in elkaar. Ik slaap in het algemeen weinig en dus kan ik goed nadenken over alle details. Het unieke zinken dak heeft bijvoorbeeld inliggende goten. Zo zie je nergens een regenpijp. Inmiddels ben ik over die onzekerheden heen. Zeker door wat ik hier elke dag zie groeien.


“Binnen en Buiten”


Binnen en buiten hebben wij met elkaar verbonden. Een haard met Flagstones staat daarom ook binnen. Verder realiseerde wij een muur met Oranje Kwartsiet Natuursteenstrips. Zo zijn drie verdiepingen die vrij open met elkaar staan, verbonden. Het plaatsen van de Steenstrips, is relatief snel en eenvoudig werk. Dat heb ik dan ook zelf uitgevoerd. Deze Steenstripmuur is relatief ruw. Dat is precies het element dat nodig is om de perfecte balans in materialen te bereiken. Dat wil zeggen ten opzichte van de witte strak gestucte wanden, houten vloeren en glazen wanden. Met mijn achtergrond in de interieurbouw ben ik gewoon aan de bouw begonnen. Ik heb ervaring in projecten voor onder andere: De Bijenkorf, de Hema en De Arena en veel horeca-accommodaties. Ik doe daarom ook veel zelf; al het zinkwerk is bijvoorbeeld van eigen hand.”

  -Gevonden in categorie: FlagstonesWis filters
 • Flagstones Kavala bij het zwembad 104
 • Flagstones kwartsiet 192
 • Flagstones buiten - onderhoudsvrije bestrating. 74
 • Brasil White - Flagstones. 58
 • Flagstone terras en Geopietra wandbekleding. 153
 • Tuinaanleg: René Huiberts 22
 • Brasil Yellow - achtertuin - gele flagstones 74
 • Blue Mozambique Flagstones - gebroken Natuurstenen met vlammende roestaccenten 56
 • Wandbekleding Bourgogne Gele Flagstones. 15
 • Flagstones buiten op gestabiliseerd zand 66
 • Flagstones in de tuin 57
 • Brasil Green Flagstones in Pallet 9

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.