Strandtuin met Flagstones!

Flagstones in de strandtuin:

 • Creëer de sfeer van het strand met Flagstones
 • Flagstones komen veel voor aan de kust in Zuid-Europa
 • Kies voor een onderhoudsarme bestrating met Flagstones
 • Flagstones combineer je goed met strandelementen
 • Deze prachtige Natuursteen is een decoratieve verharding!

Strandtuin

Lees meer

Fundering van de Flagstones:

“Wij hebben eerst een hoeveelheid zand afgegraven (de dikte van de Athoz Kavala Flagstone: 3cm, de dikte van het stortmateriaal 10cm en de dikte stopzandlaag 10cm). Vervolgens is het stopzand gestort, ingewaterd en afgetrild met zo’n gemotoriseerde triller van de bouwmarkt. Wij hebben daarna folie op de grond gelegd met afstand-houders. Voordat de Flagstones werden geplaatst, zijn er stalen matten op maat voor de fundering geslepen. Het slijpen hiervan geschiedde met de slijptol. Tevens is voor de Flagstone-verharding een beschoeiing gemaakt van dun triplex zodat we een vloeiende vorm kregen aan de zijkant.

Cement aanmaken

Tot slot zijn wij één dag bezig geweest met drie man voor het aanmaken van cement voor onder de Flagstone terrasvloer. Daar ging maar liefst 20 zakken cement met 2 kub zakken zand, water en vezels in. Wij hebben dit vervolgens met een kruiwagen over planken de tuin in gereden. Eén van ons mengde. Daarna haalde één van ons het materiaal uit met de kruiwagen. De laatste van ons streek de cementlaag af zodat de ondergrond glad werd en afwaterde. Hierna kwam het moeilijkste: we hebben ruim een maand gewacht. Daarbij hebben wij de ondervloer van de Flagstones zo af en toe licht bevochtigd om deze ondervloer goed hardt te laten worden”.

Flagstones zetten - Terras.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Flagstones strandtuin verwerken:

“Wat enigszins tegen viel, was de tijd die ik erover gedaan heb om de Flagstones te leggen. Daarbij had ik ongeveer drie dagen nodig (ik had op één dag gerekend) en daarna kwam het voegwerk. Het voegen van de Flagstones heeft mij een week aan tijd gekost (ik had op 2 gerekend).

Temperatuur plaatsen

Die dagen was ik niet continue aan het plaatsen. Soms was de temperatuur om Flagstones te zetten ‘s middags te hoog. Dan stopte ik. Het is verstandig om niet teveel in één keer te verwerken”.

Flagstones schoonmaken

“Het moeilijkst vind ik het schoonmaakwerk van de Flagstones. Ik wilde zelf graag de scherpe omranding van deze prachtige breuksteen zien en niet een afgeronde rand. Met het uitwassen van de Flagstone-voeg, was ik relatief lang bezig. Daardoor werden de scherpen randen van de Natuurstenen ook zichtbaar. Wat enorm goed gelukt is, is het harmonieus verdelen van de Flagstones. Het is belangrijk dat het een regelmatig patroon is (niet te veel Flagstone-stenen van dezelfde maat bij elkaar). De tuin is een strandtuin met Flagstones geworden. Mijn vriendin en ik hebben geen van beide groene vingers. De nieuwe strandtuin moet onderhoudsvrij zijn, maar we wilden wel graag wat planten in de achtertuin. Uiteindelijk hebben we zand van het naastgelegen klim duin en zee gehaald. En als border hebben wij voor basalt blokken gekozen”.

Bedankt voor jullie adviezen!

“Al met al zeer de moeite waard, bedankt voor jullie adviezen voor onze strandtuin met Flagstones. Producten leveren, lukt veel bedrijven. Mensen daarentegen goed te woord staan en daar moeite voor doen – ook als er lastige vragen tussen zitten -, gebeurt lang niet overal. Jullie als Flagstone Company hebben dat zeker gedaan. Nogmaals bedankt daarvoor. Mariska en ik zijn heel blij en heel trots op het werk dat we met deze Flagstones verricht hebben. Wij zijn echte strandmensen en krijgen heel veel positieve reacties op de strandtuin die wij nu gecreëerd hebben”.

  -Gevonden in categorie: Grijs en FlagstonesWis filters
 • Flagstones Kavala bij het zwembad 100
 • Brasil White - Flagstones. 58
 • Blue Mozambique Flagstones - gebroken Natuurstenen met vlammende roestaccenten 56
 • Flagstones buiten op gestabiliseerd zand 66
 • Brasil Green Flagstones in Pallet 9
 • 11
 • Flagstones grijs appartementen complex 31
 • Flagstone mediterraan terras - zonnig, ontwerp De Tuinen van Renee Koen 39
 • Qros® Kwartsiet Flagstones bij The Flagstone Company 8
 • Achtertuin met mediterrane Flagstones - blauw - grijs van kleur 50
 • zwarte flagstone vloer bijgebouw - veranda 53
 • 15

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.