Flagstones in kantoor en de open tuin

Big Green Egg:

 • Adriaan Dessing Prijs voor het ontwerp
 • Architect Paul de Vroom + Sputnik
 • High-end kantoorgebouw
 • Flagstones XXL Blue Plakes

Big Green Egg

Lees meer

Flagstones XXL

Het gebouw bestaat uit een donker vierkant volume van twee bouwlagen, dat in zijn eenvoud een krachtig antwoord geeft op de onuitgesproken omringende bedrijfsgebouwen. Daarnaast is de gevel grotendeels gesloten en uitgevoerd in een strakke dik-formaat baksteen. Daar waar het zinvol is voor het interieur, zijn doorgaande, verdiepingshoge glasvlakken in de gevel opgenomen met ranke stalen kozijnen. Barbecueën geschiedt buiten. Daarom is de buitenruimte in samenhang met het gebouw ontworpen.

Voor de vloeren is gekozen voor Flagstones XXL van het type Blue Plakes. Midden in het vierkant bevindt zich een eveneens vierkante patio. Deze is half verhoogd, zodat zowel de representatieve ruimtes op de begane grond, als de werkplekken op de verdieping direct verbonden zijn met deze zelf gecreëerde buitenwereld. De volwassen boom in het midden van de patio zorgt hier voor een aangename filtering van het licht.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50%  wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Flagstone vloer

Wat betreft het interieur is de vormgeving en inrichting van iedere ruimte afgestemd op het specifieke gebruik. Dit kan bijvoorbeeld een formele ontvangst, een groeps-brainstormsessie of een privé-telefoongesprek zijn. De verschillende representatieve ruimtes volgen elkaar logischerwijs op. Ze gaan in elkaar over en leiden uiteindelijk naar de buitenruimtes. Daartoe zijn bij de afwerking consequent natuurlijke, hoogwaardige materialen toegepast. Voorbeelden hiervan zijn de Flagstone vloer. Deze loopt immers door vanaf de hoofdentree over de Flagstone trap. Vervolgens naar de lounge tot in de patio en de vloer van travertin. Kortom, de vloer van travertin maakt de tuinkamer, het terras en de buitenkeuken tot een geheel.

Dynamische wandmeubels

Voor de meer besloten ruimtes in het gebouw, waar privégesprekken en -overleggen worden gevoerd, zijn speciale dynamische wandmeubels ontworpen. Daarnaast is er in de boardroom een volledige wand bekleed met een vilten kunstwerk. Hierdoor is niet alleen de sfeer, maar ook de akoestiek prettig. Voor klein overleg, gezamenlijke lunch of de ontvangst van grote groepen is door Team Paul de Vroom + Sputnik een driehoekige tafel ontworpen. Daarvan zijn er zes geproduceerd. Deze 60°tafel verenigt de intimiteit van een ronde tafel met de schakelbaarheid van een vierkant model.

Duurzaamheid

De ruimtelijke vormgeving en de duurzaamheid van het gebouw gaan hand in hand. Het gebouw is daarom niet aangesloten op het gas, maar het genereert zijn eigen energie door zonnecollectoren op het dak. Ook maakt het gebouw gebruik van warmte-koude opslag in de bodem. Er is een groen dak toegepast met waterberging en het terrein om het gebouw is bestraat met grastegels, zodat regenwater makkelijk in de bodem zakt. Daar waar deze zichtbaar zijn, zoals bij het groene dak en de terreininrichting, vergroten de technische duurzaamheidsmaatregelen de duurzame uitstraling van het gebouw. Door de tijdloze vormgeving, de flexibele indeling en de toepassing van uitsluitend eerlijke materialen, zal het gebouw een lange levensduur hebben met een duurzame esthetiek.

Meer Flagstone-vloeren

Meer Flagstone inspiratie!
 • Flagstones in de voortuin. 133
  Terras

  De mooiste onkruidvrije Flagstone-terrassen. Veel sfeer en mogelijkheden. Van landelijk tot modern tot mediterrane tuin. Bekijk alle toepassingen en foto's.

 • Flagstones met smalle voeg 66
  Gevelbekleding

  Alle foto's van Flagstones op de gevel. Want dit komen wij in toenemende mate tegen. Natuurstenen op gevels - muren. Weliswaar met een beperkte dikte. Bekijk alles!

 • Flagstones open haard - schouw. 27
  Haard en Kachel

  Het plaatsen van Flagstone Haard en Kachel is 'n ambachtelijk werk. Het wordt een succes als je er tijd aan besteedt. Met geschikte lijm en uitleg wordt het een succes. Lees meer!

 • Dunne Flagstones zijn het meest geschikt voor wandbekleding. 39
  Zetwerk

  Sinds 2004 staat The Flagstone Company in contact met gespecialiseerde zelfstandige zetters. Dit ambachtelijke werk kunt u dus uitbesteden. Bel ons voor contactgegevens!

 • zwarte flagstone vloer bijgebouw - veranda 45
  Veranda

  Voor sfeer zijn vloeren, muren en plafonds van essentieel belang. Vaak worden onze producten, zoals Flagstones of Steenstrips, ook toegepast bij overkappingen. Lees meer!

 • Flagstones natuurlijk zwembad. 57
  Zwembad

  Voor Flagstones bij het zwembad gebruikt u het beste kwartsiet (minimale waterabsorptie). Flagstones zijn van origine niet glad en dus zeer geschikt. Bekijk de foto's!

 • Flagstones los in de tuin met gras er tussen. Kleansis Plakes Flagstones. 66
  Stapstenen

  'Stepping Stones' los in de tuin. We zien het weer steeds vaker. Makkelijk als stapstenen tussen het gras, grind. Bijvoorbeeld met vetplanten. Wij hebben Stapstenen per stuk te koop!

 • Flagstone-pad aan de waterkant (nog ongevoegd). 54
  Tuinpaden

  Sierstenen zoals Flagstones maken de tuin aantrekkelijk. Het geeft een speelse, stoere sfeer. Door toepassing van de juiste kleuren is het een natuurlijk element. Lees meer!

 • Alta Kwartsiet Flagstones en Steenstrips 15
  Flagstones en Steenstrips

  Flagstones en Steenstrips versterken elkaar. Kies daarom voor een contrast met de vorm. Maar juist ook door de kleuren op elkaar aanpassen. Bekijk de mogelijkheden!

 • Flagstone muur gestapeld Natuursteen. 30
  Stapelmuur

  Robuuste tuinmuren met losse Flagstones op elkaar gestapeld. Soms met iets cement er tussen. De mooiste Natuurstenen Muren kunt u hiermee bereiken. Bekijk de voorbeelden!

 • Mooie formaten Flagstones. Direct verkrijgbaar uit voorraad bij The Flagstone Company. 39
  Vijver

  Flagstones zijn in alle kleuren verkrijgbaar ook voor de vijver. Niet alleen als vijverrand of staptegel. Juist ook voor een waterval. Natuurlijke materialen zijn sfeermakers!

 • Sahara Kwartsiet Flagstones - enkel leverbaar bij grotere hoeveelheden. 27
  Wellness

  Karaktervolle accenten met gebroken Natuurstenen voor vloer of wand. Zagen wij het al vaak in het buitenland. Nu ook in Nederland steeds meer toegepast. Vele mogelijkheden!

 • Calanca Kwartsiet Flagstones - Kinderspeeltuin - plantsoen Tudorpark Hoofddorp. 25
  Park

  Natuurlijke paden, onderhoudsarm en geen onkruid. Passend binnen het architectonische landschap, de wijk of de tuin. Uniek is dat de Flagstone geen richting kent. Lees meer!

 • Flagstone wand in de keuken. 19
  Keuken

  Wandbekleding met scherven Natuursteen of juist indrukwekkende vloeren. Wij zien het steeds vaker terug als natuurlijk element in de keuken. Alle ideeën vindt u hier!

 • Trap met Flagstone treden. 33
  Trap

  Verhogingen in de tuin lost u op door bijvoorbeeld het maken van Flagstone trappen. Daarmee realiseert u een natuurlijk effect in de tuin. Er zijn diverse toepassingen mogelijk!

 • Flagstones op hoeken. 12
  Hoeken

  Hoekoplossingen voor Flagstones. Verschillende manieren om de hoeken mooi met deze natuurstenen af te werken. Bekijk de voorbeelden zodat u een keuze kunt maken!

 • 39
  Binnenvloer

  Flagstones voor binnen. Stoer, elegant en stijlvol. We zien vloeren terug in alle kleuren van wit tot donkergrijs. Vaak ook van binnen naar buiten. Echt wat anders. Laat u zich inspireren!

 • Mooie toegang villa met Flagstones. 21
  Entree en Oprit

  Van bestrating met Flagstones buiten tot een mooie omlijsting van gebroken Natuurstenen rondom de toegangsdeur. Op diverse manieren kunt u de benodigde accenten leggen. Lees meer!

 • 3D visualisatie Steenstrips en Flagstones 21
  Wanden

  Vlakke natuurstenen wanden zonder diepte en toch de sfeer van gebroken natuursteen. Werd het veel gedaan in de jaren '70, komt het nu weer helemaal terug! Lees meer!

 • Dakbedekking met leien. 9
  Dakbedekking

  Flagstones worden zelfs in het buitenland als dakbedekking toegepast. Natuurlijk met speciale verankering. Belangrijk is wel dat de dakconstructie het gewicht kan dragen!

 • Flagstones Mediterrane uitstraling - buitenland. 30
  Buitenland

  Het internationale toerisme neemt toe. Dit betekent dat mensen ook binnen en buiten Europa ideeën opdoen. Een link naar het buitenland geeft dan vaak de gewenste sfeer!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.