Flagstones muur La Marquise. Flagstone Tuinmuren

Tuinmuren met Flagstones:

 • Onderhoudsvrije wandbekleding
 • Met een knipoog naar de jaren 70
 • Strak en modern
 • Meerdere soorten Flagstones en voegkleuren

Tuinmuren

Lees meer

Flagstone Tuinmuren

Natuurstenen toegangspoorten

Nicole en Tim hebben een nieuwe villa laten ontwerpen, inclusief een luxe vrijstaande Bed & Breakfast. Bij de entree is een markante Flagstone tuinmuur gemaakt met scherven Natuursteen. Voor de bekleding is gekozen voor de Blue Mozambique Flagstones.

Deze Chambre d’hôtes “La Marquise” beschikt over vijf prachtige suites. Ieder kamer is ingericht met een eigen kleur en indeling. Je boekt er kamers met een fietsarrangement. Maar ook een culinair- of vergaderarrangement behoort tot de mogelijkheden. De stoere Flagstones op de tuinmuur zijn doorgevoerd op de toegangspoorten. Bij de Chambre d’hôtes zijn ze zelfs geplaatst op een wand in de wellness ruimtes.  

Mooi patroon met Flagstones

Opvallend is het mooie, met de hand gezette, patroon van deze Flagstones. Daarnaast zijn deze Natuurstenen door gevoerd op een wand in de tuin. En er is tevens ook een Flagstone-terras gerealiseerd. De Blue Mozambique is een unieke Flagstone-soort. Met name geschikt voor het bekleden van wanden. Zoals Flagstone tuinmuren, maar ook gevels. Het zetwerk is goed uitgevoerd met een neutrale grijs tint van het voegmateriaal ARDEX. Zoals gezegd is de muur een echte blikvanger. Al met al, zeer speels en verrassend!

Flagstones op de gevel

Flagstones in de jaren ’70

In deze periode werden deze gebroken Natuurstenen veelal gebruikt als decoratief element op wanden, muren en gevels. Deze karaktervolle en eigentijdse breuksteen, die meestal in vrij platte en onregelmatige vorm, gekocht wordt, creëert een uniek, exclusief en persoonlijke uitstraling dat bijzonder populair was met name in die tijd.

Luxe element

Dankzij de stoere structuur en het ongekend grote kleurenaanbod van de Flagstones, is dit product bezig met een enorme opleving. Ontwerpers herkennen en zien de kracht. Flagstones worden op een nieuwe manier toegevoegd als luxe element in karaktervolle interieurs en exterieurs.

Flagstone Tuinmuren

Flagstones werden in die tijd gecombineerd met hout en baksteen op de muren van huizen en villa’s om een eclectisch (stijlelement) gevoel te creëren. Deze scherven Natuursteen worden met de hand stuk voor stuk ambachtelijk geplaatst. Waarbij het zetwerk aandacht vraagt (vakmanschap en professionaliteit). Er is dus een oog voor detail nodig om de natuurlijke karakters van iedere steen te benadrukken.

Revival

Hoewel deze stenen nooit uit het straatbeeld zijn verdwenen, is de trend uit de jaren ’70 geëvolueerd. De gebroken Natuurstenen worden nog steeds intensief gebruikt, maar meer met een eigentijdse andere benadering. Vooral moderne interieurs en exterieurs maken gebruik van strakke lijnen (denk aan kubisme) en er zijn ook veel minimalistische designs, waarbij Flagstones of Natuursteenstrips als een contrast (accent) worden gebruikt om een natuurlijke andere textuur (dan gebruikelijk) toe te voegen aan de ruimte of omgeving. Daarnaast zien we naast het gebruik van Flagstones en  Steenstrips op wanden en muren, de Flagstone ook weer helemaal terug in de tuin.

Bekijk meer Flagstones
 • Flagstones in de voortuin. 133
  Terras

  De mooiste onkruidvrije Flagstone-terrassen. Veel sfeer en mogelijkheden. Van landelijk tot modern tot mediterrane tuin. Bekijk alle toepassingen en foto's.

 • Flagstones met smalle voeg 66
  Gevelbekleding

  Alle foto's van Flagstones op de gevel. Want dit komen wij in toenemende mate tegen. Natuurstenen op gevels - muren. Weliswaar met een beperkte dikte. Bekijk alles!

 • Flagstones open haard - schouw. 27
  Haard en Kachel

  Het plaatsen van Flagstone Haard en Kachel is 'n ambachtelijk werk. Het wordt een succes als je er tijd aan besteedt. Met geschikte lijm en uitleg wordt het een succes. Lees meer!

 • Dunne Flagstones zijn het meest geschikt voor wandbekleding. 39
  Zetwerk

  Sinds 2004 staat The Flagstone Company in contact met gespecialiseerde zelfstandige zetters. Dit ambachtelijke werk kunt u dus uitbesteden. Bel ons voor contactgegevens!

 • zwarte flagstone vloer bijgebouw - veranda 45
  Veranda

  Voor sfeer zijn vloeren, muren en plafonds van essentieel belang. Vaak worden onze producten, zoals Flagstones of Steenstrips, ook toegepast bij overkappingen. Lees meer!

 • Flagstones natuurlijk zwembad. 57
  Zwembad

  Voor Flagstones bij het zwembad gebruikt u het beste kwartsiet (minimale waterabsorptie). Flagstones zijn van origine niet glad en dus zeer geschikt. Bekijk de foto's!

 • Flagstones los in de tuin met gras er tussen. Kleansis Plakes Flagstones. 66
  Stapstenen

  'Stepping Stones' los in de tuin. We zien het weer steeds vaker. Makkelijk als stapstenen tussen het gras, grind. Bijvoorbeeld met vetplanten. Wij hebben Stapstenen per stuk te koop!

 • Flagstone-pad aan de waterkant (nog ongevoegd). 54
  Tuinpaden

  Sierstenen zoals Flagstones maken de tuin aantrekkelijk. Het geeft een speelse, stoere sfeer. Door toepassing van de juiste kleuren is het een natuurlijk element. Lees meer!

 • Alta Kwartsiet Flagstones en Steenstrips 15
  Flagstones en Steenstrips

  Flagstones en Steenstrips versterken elkaar. Kies daarom voor een contrast met de vorm. Maar juist ook door de kleuren op elkaar aanpassen. Bekijk de mogelijkheden!

 • Flagstone muur gestapeld Natuursteen. 30
  Stapelmuur

  Robuuste tuinmuren met losse Flagstones op elkaar gestapeld. Soms met iets cement er tussen. De mooiste Natuurstenen Muren kunt u hiermee bereiken. Bekijk de voorbeelden!

 • Mooie formaten Flagstones. Direct verkrijgbaar uit voorraad bij The Flagstone Company. 39
  Vijver

  Flagstones zijn in alle kleuren verkrijgbaar ook voor de vijver. Niet alleen als vijverrand of staptegel. Juist ook voor een waterval. Natuurlijke materialen zijn sfeermakers!

 • Sahara Kwartsiet Flagstones - enkel leverbaar bij grotere hoeveelheden. 27
  Wellness

  Karaktervolle accenten met gebroken Natuurstenen voor vloer of wand. Zagen wij het al vaak in het buitenland. Nu ook in Nederland steeds meer toegepast. Vele mogelijkheden!

 • Calanca Kwartsiet Flagstones - Kinderspeeltuin - plantsoen Tudorpark Hoofddorp. 25
  Park

  Natuurlijke paden, onderhoudsarm en geen onkruid. Passend binnen het architectonische landschap, de wijk of de tuin. Uniek is dat de Flagstone geen richting kent. Lees meer!

 • Flagstone wand in de keuken. 19
  Keuken

  Wandbekleding met scherven Natuursteen of juist indrukwekkende vloeren. Wij zien het steeds vaker terug als natuurlijk element in de keuken. Alle ideeën vindt u hier!

 • Trap met Flagstone treden. 33
  Trap

  Verhogingen in de tuin lost u op door bijvoorbeeld het maken van Flagstone trappen. Daarmee realiseert u een natuurlijk effect in de tuin. Er zijn diverse toepassingen mogelijk!

 • Flagstones op hoeken. 12
  Hoeken

  Hoekoplossingen voor Flagstones. Verschillende manieren om de hoeken mooi met deze natuurstenen af te werken. Bekijk de voorbeelden zodat u een keuze kunt maken!

 • 39
  Binnenvloer

  Flagstones voor binnen. Stoer, elegant en stijlvol. We zien vloeren terug in alle kleuren van wit tot donkergrijs. Vaak ook van binnen naar buiten. Echt wat anders. Laat u zich inspireren!

 • Mooie toegang villa met Flagstones. 21
  Entree en Oprit

  Van bestrating met Flagstones buiten tot een mooie omlijsting van gebroken Natuurstenen rondom de toegangsdeur. Op diverse manieren kunt u de benodigde accenten leggen. Lees meer!

 • 3D visualisatie Steenstrips en Flagstones 21
  Wanden

  Vlakke natuurstenen wanden zonder diepte en toch de sfeer van gebroken natuursteen. Werd het veel gedaan in de jaren '70, komt het nu weer helemaal terug! Lees meer!

 • Dakbedekking met leien. 9
  Dakbedekking

  Flagstones worden zelfs in het buitenland als dakbedekking toegepast. Natuurlijk met speciale verankering. Belangrijk is wel dat de dakconstructie het gewicht kan dragen!

 • Flagstones Mediterrane uitstraling - buitenland. 30
  Buitenland

  Het internationale toerisme neemt toe. Dit betekent dat mensen ook binnen en buiten Europa ideeën opdoen. Een link naar het buitenland geeft dan vaak de gewenste sfeer!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.